Για το επενδυτικό ενδιαφέρον στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας μίλησε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η απόφαση για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων είναι ειλημμένη γιατί είναι και περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά ορθή.
«Θα στρέψουμε την προσοχή μας στην Δυτική Μακεδονία. Η Δυτική Μακεδονία θα γίνει κέντρο ανανεώσιμων πηγών, κέντρο ποιοτικού τουρισμού και εκπαίδευσης»,ανέφερε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο κινήτρων και σημαντικών επενδύσεων για την περιοχή και πως θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με την ΕΕ αυξημένα κίνητρα.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως με το νέο περιβάλλον θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης περισσότερες απ΄αυτές που θα χαθούν.
Τόνισε πως είναι αστείο το ότι η αντιπολίτευση βρίσκει οικολογική την καύση του λιγνίτη.
«Θα κερδίσουμε το στοίχημα της Δυτικής Μακεδονίας και η Ευρώπη μας στηρίζει. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η κλιματική αλλαγή. Η πραγματικότητα είναι μπροστά μας και μας κοιτά στα μάτια. Η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή και αυτός μας το ζητάει η νεότερη γενιά, αυτή που θα πρέπει να ζήσει με τις επιπτώσεις», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας