Πότε ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο
Το ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην ημερομηνία του εμβολιασμού για τη γρίπη είχε επιβεβαιώσει και ο υφυπουργός υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης σε ερώτηση του in.gr τονίζοντας πως «Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα έτη».
Την τελευταία Δευτέρα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις 28/09, θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο.
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, η περίοδος εμβολιασμών για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα του επόμενου μήνα – όπως γίνεται κάθε χρόνο – μετά και την επίσημη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει:
«Έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου».
Κοντοζαμάνης: Τα εμβόλια θα είναι στην ώρα τους στα ράφια
Το ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στην ημερομηνία του εμβολιασμού για τη γρίπη είχε επιβεβαιώσει και ο υφυπουργός υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε ερώτηση του in.gr τονίζοντας πως «Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα έτη».
«Όπως κάθε χρόνο, η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου. Και ο λόγος είναι απλός και ουσιαστικός. Πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ο εμβολιασμός του πληθυσμού, κατά προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως κάθε χρόνο ορίζει η Επιτροπή Εμβολιασμών, προκειμένου να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Για αυτό και κάθε χρόνο ξεκινάει περί τα μέσα Οκτωβρίου, διότι οι καιρικές συνθήκες είναι οι δεδομένες στη χώρα μας, έτσι ώστε να χτίσουμε το τοίχος ανοσίας στον πληθυσμό που απαιτείται για να μπορέσουμε να είμαστε ασφαλείς καθ΄ όλη τη διάρκεια της γρίπης που ουσιαστικά τελειώνει Μάρτιο, Απρίλιο στη χώρα μας.Επομένως, θα ξεκινήσουμε κανονικά φέτος, όπως και κάθε χρόνο. Έχουμε διασφαλίσει επιπλέον ποσότητες εμβολίων. Τα εμβόλια θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων και όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που κάνουμε στο Υπουργείο, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αφού θα διατεθούν μέσω των φαρμακείων της χώρας.
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442