Εμπρηστικός Ερντογάν: «Ή ελάτε στο πεδίο και πληρώστε τίμημα ή ξεκινήστε διαπραγματεύσεις»
Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία υπερασπίστηκε τα δικαιώματα, τον νόμο και τα συμφέροντά της όσο και των συμμάχων της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, απογοητεύοντας όσους περίμεναν να «υποκύψει».
Σε απειλητικό τόνο ήταν η σημερινή ομιλία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εγκαίνια αυτοκινητόδρομου στην Αμάσεια.
Ο Ερντογάν ανέφερε ότι όπως η Τουρκία δεν έχει σχέδια για τα εδάφη και τους πόρους άλλων χωρών, έτσι δεν επιτρέπει και στις άλλες χώρες να καταπατούν τα δικά της συμφέροντα.
«Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στο έδαφος στην θάλασσα στους φυσικούς του πόρους κανενός. Όμως, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώσει χέρι, στα δικά μας συμφέροντα και δικαιώματα» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Yeni Safak.
Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία υπερασπίστηκε τα δικαιώματα, τον νόμο και τα συμφέροντά της όσο και των συμμάχων της σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, απογοητεύοντας όσους περίμεναν να «υποκύψει».
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε απειλή προς την Τουρκία, είτε είναι στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη ή το Αιγαίο, η χώρα θα δείξει τη δύναμή της και την αποφασιστική στάση της χωρίς κανένα δισταγμό.
Η σπόντα για την Αγία Σοφία
Σύμφωνα με το CNN Turk, ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε ότι: «Τα βήματα που έχουμε λάβει για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι γενικά αποδεκτά και σεβαστά, εκτός από μερικές φανερές ενστάσεις. Ο στόχος των χωρών που έχουν κάνει πολύ θόρυβο τις τελευταίες μέρες δεν είναι η Αγία Σοφία και η Ανατολική Μεσόγειος, αλλά το τουρκικό έθνος και οι μουσουλμάνοι στην επικράτειά του».
«Ο λόγος που όσοι φωνάζουν δυνατά ενάντια στα βήματα της Τουρκίας αλλά δεν έχουν καμία παρουσία, είναι ότι βλέπουν τη δύναμη που έχει η χώρα μας σε κάθε πεδίο», είπε.
Ο Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων πως «όσοι μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική, τους προειδοποιώ ξεκάθαρα. Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις».
- Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά
- Greece: Turning Every POS into a Cash Hub
- Ο χριστουγεννιάτικος οδηγός αγοράς για όλους τους τύπους δώρων
- YOUR SANTA IS HERE και το δώρο που σου αξίζει είναι η ελευθερία να κινείσαι όπως θέλεις
- Η Lotte Betts-Dean, οι δυσκολίες στην Ελλάδα και το μέλλον: Ο Δημήτρης Σουκαράς μεγάλωσε μέσα στη μουσική
- Άτυχος ο Τζίμας: Πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, χάνει την υπόλοιπη σεζόν (pics)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 15 συλλήψεις
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442