Το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, κατά τη διάρκεια χθεσινής διαδήλωσης για την Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη, καταδίκασε το ελληνικό ΥΠΕΞ - Πόλεμος ανακοινώσεων Αθήνας – Αγκυρας για την Αγία Σοφία

Το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, κατά τη διάρκεια χθεσινής διαδήλωσης για την Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη, καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ επεσήμανε τα παρακάτω:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας».

Τουρκία: «Ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια (σ.σ. κάψιμο τουρκικής σημαίας) προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά, τα οποία δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της Ιστορίας και δεν σέβονται την ένδοξη σημαία μας, θα πρέπει να θυμούνται τη μοίρα τους στο Αιγαίο» επεσήμανε, σε αυστηρό ύφος.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακόσι, προκαλεί εξαπολύοντας επίθεση στην Ελλάδα.

μετά το προκλητικό και προσβλητικό σόου του Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία που λειτούργησε χθες ως τζαμί.

«Η Ελλάδα για ακόμη μία φορά έδειξε την αντίθεσή της στο Ισλάμ. Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου. Θα πρέπει να δουν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδωσαν σημασία στη σημαία μας», αναφέρει το ΥΠΕΞ.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια». Χαρακτηρίζει την Ελλάδα κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και κατηγορεί τη χώρα μας πως τάσσεται κατά του Ισλάμ.

Η ελληνική απάντηση

Με μια σκληρή, σύντομη αλλά ουσιαστική ανακοίνωση, το ελληνικό ΥΠΕΞ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr