Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται ξανά το κοινό την Τετάρτη 1η Ιουλίου
Την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του Μουσείου η είσοδος των επισκεπτών θα είναι ελεύθερη
Την Τετάρτη 1η Ιουλίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται ξανά το κοινό, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού του.
Την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του Μουσείου η είσοδος των επισκεπτών θα είναι ελεύθερη, ενώ την ίδια μέρα ανοίγουν επίσης το Cycladic Café και το Cycladic Shop.
Για την προμήθεια των εισιτηρίων τους, το Μουσείο προτείνει εφεξής στους επισκέπτες την ηλεκτρονική αγορά στο: https://www.viva.gr/tickets/museum/mouseio-kykladikis-texnis/monimes-ektheseis/
Παράλληλα, το Μουσείο καθιερώνει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 12:30-13:00, ξεναγήσεις στα Highlights των Μόνιμων Συλλογών, με το εισιτήριο εισόδου.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν μέσα σε μισή ώρα όλα τα αριστουργήματα του Μουσείου, τα πιο αντιπροσωπευτικά εκθέματα της Κυκλαδικής Συλλογής (3200-2000 π.Χ.), της Αρχαίας Ελληνικής Συλλογής (2000 π.Χ. – 395 μ.Χ.) και της Αρχαίας Κυπριακής Συλλογής (3900 π.Χ. – 6ος αιώνας μ.Χ.), μέσα από τις τέσσερις εκθέσεις: «Κυκλαδική Τέχνη», «Αρχαία Ελληνική Τέχνη. Μια ιστορία με εικόνες», «Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός», «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα».
Όπως επισημαίνει το Μουσείο ως προς τα μέτρα προστασίας για τους επισκέπτες:
• Τα συστήματα κλιματισμού του Μουσείου ακολουθούν τις κρατικές οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας.
• Όλοι οι χώροι απολυμαίνονται διαρκώς από πιστοποιημένο συνεργείο καθαρισμού.
• Πρέπει να ακολουθείται η προτεινόμενη πορεία επίσκεψης.
• Πρέπει να τηρούνται ασφαλείς αποστάσεις άνω του 1,5 μέτρου.
• Η χρήση μάσκας από τους επισκέπτες και από το προσωπικό είναι υποχρεωτική.
• Πραγματοποιείται θερμομέτρηση κατά την είσοδο των επισκεπτών.
• Eπιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός επισκεπτών στις Μόνιμες Συλλογές, στο Cycladic Shop και στο Cycladic Café του Μουσείου.
• Προτείνεται η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα επικυρώνονται ανέπαφα, κατά την είσοδο στο Μουσείο.
• Προτείνεται η χρήση καρτών για τις πληρωμές.
• Στον ανελκυστήρα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε 1 άτομο.
• Προτείνεται η χρήση της σκάλας.
• Δεν επιτρέπονται οι μεγάλες αποσκευές.
Το νέο ωράριο λειτουργίας του Μουσείου είναι: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή- Σάββατο: 10:00 – 17:00, Πέμπτη: 10:00 – 17:00, Κυριακή: 11:00 – 17:00, Τρίτη: κλειστό.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)














































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442