Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέτοιες γκολάρες έβαζε ο Φαν Μπάστεν

Τέτοιες γκολάρες έβαζε ο Φαν Μπάστεν

Ο Ελ Αραμπί πέτυχε ένα «μαγικό» γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, σαν εκείνα που συνήθιζε να βάζει ο μυθικός Μάρκο Φαν Μπάστεν

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο με τη νίκη του στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 2-1 και οι ερυθρόλευκοι πανηγυρίζουν για το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου.

Αριθμός που είναι απλησίαστος για τους αντιπάλους των ερυθρόλευκων, με την ομάδα του Πειραιά να φτάνει πανάξια στην πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Ολυμπιακός νίκησε σε διάστημα λίγων ημερών δύο φορές τον ΠΑΟΚ (μία για πρωτάθλημα και μια για Κύπελλο) και μια φορά Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο την ανωτερότητα του.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι ερυθρόλευκοι πήραν ένα παλικαρίσιο πρωτάθλημα κόντρα σε όλους και το έκαναν παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Σε ότι αφορά το χθεσινό ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είναι ξεκάθαρο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού πως οι πειραιώτες θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ καθώς δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Και πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος στην πολύ καλή εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος δείχνει να επιστρέφει δυναμικά στα στάνταρντς απόδοσης που μας είχε συνηθίσει κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική είδηση για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Πάμε όμως και στον τεράστιο Ελ Αραμπί, ο οποίος χάρισε στους Έλληνες φιλάθλους ένα γκολ που θα συζητιέται για πολλά χρόνια. Γιατί το γκολ που πέτυχε ο Μαροκινός επιθετικός ανοίγοντας το σκορ για τους ερυθρόλευκους ήταν «μαγεία».

Ήταν γκολ που είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ήταν γκολ που… θύμισε Μάρκο Φαν Μπάστεν καθώς τέτοιου είδους «εκτελέσεις» ήταν η σπεσιαλιτέ του παλαίμαχου Ολλανδού σέντερ φορ της Μίλαν.

Παρατηρώντας κάποιος τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε την φάση ο Ελ Αραμπί, δεν μπορεί να μην «βγάλει το καπέλο» στον διεθνή επιθετικό γιατί μιλάμε για ένα γκολ – ποίημα.

Ήταν μια κίνηση και ένα «τελείωμα» που ο Ελ Αραμπί ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του, δείχνοντας ότι μπορεί να σκοράρει ακόμα και στην πιο δύσκολη φάση.

Κανείς αμυντικός της ΑΕΚ δεν περίμενε ότι ο Μαροκινός θα σκόραρε από εκείνο το σημείο, αλλά ούτε και ο τερματοφύλακας της Ένωσης κι αυτό φάνηκε και από την αντίδραση του Τσιντώντα.

Φαίνεται όμως πως για τον Ελ Αραμπί δεν υπάρχει ευκαιρία που να μην μπορεί να γίνει γκολ. Και το χθεσινό τελείωμα ήταν επιπέδου Φαν Μπάστεν.

Ήταν ένα γκολ το οποίο θα θυμούνται οι Έλληνες φίλαθλοι για πολλά χρόνια και ο Μαροκινός θέλει να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.

Το ίδιο φυσικά και ο Ολυμπιακός, καθώς οι ερυθρόλευκοι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλουν να σηκώσουν και το Κύπελλο, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την ρεβάνς με την Γουλβς και την τεράστια ευρωπαϊκή πρόκληση που έχουν μπροστά τους οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με στόχο να προσφέρει θέαμα και στα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι οφ και ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την ομάδα του κι αυτό άλλωστε επισήμανε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ.

Ξέρει καλά ο Πορτογάλος προπονητής πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό να κάνει το νταμπλ και φυσικά να προκριθεί στο final 8 του Γιουρόπα Λιγκ.

Και στο μυαλό του Μαρτίνς είναι φυσικά και ο τελικός με την ΑΕΚ αλλά και ο αγώνας με την Γουλβς.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024