Όταν χάνεις τα μαλλιά σου λόγω του…άγχους
Σαφώς και η τριχόπτωση δε συμβαίνει πάντοτε λόγω του στρες, τις περισσότερες φορές έχει κλινικά αίτια
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άγχος συνδέεται με την τριχόπτωση.
Μπορεί το στρες να προκαλέσει τριχόπτωση;
Η απάντηση είναι «Ναι», το άγχος και η απώλεια μαλλιών μπορεί να σχετίζονται. Υπάρχουν τρεις τύποι τριχόπτωσης που μπορούν να συσχετιστούν με τα αυξημένα επίπεδα στρες στον οργανισμό:
Διάχυτη αλωπεκία
Το αυξημένο άγχος κάνει πολλά τριχοθυλάκια να εισέλθουν σε αυτό που ονομάζουμε «φάση ηρεμίας».
Επί της ουσίας υπολειτουργούν ή σταματούν τελείως να λειτουργούν. Μέσα σε λίγους μήνες, οι τρίχες αδυνατίζουν και μπορεί να πέσουν ξαφνικά, με ένα απλό χτένισμα ή πλύσιμο των μαλλιών σας.
Τριχοτιλλομανία
Είναι η ακαταμάχητη επιθυμία του ατόμου να τραβάει με τα χέρια του τις τρίχες από το τριχωτό της κεφαλής, τα φρύδια ή άλλες περιοχές του σώματός του.
Το τράβηγμα τρίχας μπορεί να είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των αρνητικών, ή δυσάρεστων συναισθημάτων, όπως το άγχος, η ένταση, η μοναξιά, η πλήξη, ή η απογοήτευση.
Γυροειδής αλωπεκία
Μια σειρά παραγόντων πιστεύεται ότι προκαλεί την γυροειδή αλωπεκία, συμπεριλαμβανομένου και του έντονου στρες. Στην γυροειδή αλωπεκία, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στα θυλάκια των τριχών και επιφέρει την απώλεια μαλλιών.
Το άγχος και η τριχόπτωση δεν είναι απαραίτητα κάτι μόνιμο. Αν το άτομο καταφέρει να θέσει το άγχος του υπό έλεγχο, τα μαλλιά του μπορεί να μεγαλώσουν ξανά.
Εάν παρατηρήσετε ξαφνική ή αποσπασματική απώλεια μαλλιών, ή ότι χάνετε τρίχες με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από το συνηθισμένο απώλεια κατά το χτένισμα ή το πλύσιμο των μαλλιών σας, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.
Η ξαφνική απώλεια μαλλιών μπορεί να σηματοδοτεί μια υποκείμενη παθολογική κατάσταση που απαιτεί θεραπεία.
Πηγές: mayoclinic.org, calmclinic.com
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)











































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442