Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, είναι ιδέα»: Το σποτ για το restart στον τουρισμό

«Ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, είναι ιδέα»: Το σποτ για το restart στον τουρισμό

«Το καλοκαίρι δεν είναι απλά μία εποχή, είναι μία αντίληψη και μια ματιά στα πράγματα. Μπορεί κανείς να βιώσει αυτήν την εμπειρία χωρίς κατ' ανάγκη να επισκεφτεί την Ελλάδα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του spot για τον τουρισμό.

Με έμφαση στην υγειονομική ασφάλεια και τις ομορφιές του ελληνικού τοπίου, παρουσιάστηκε η καμπάνια «Restart Tourism» στο Ζάππειο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στο τέλος της εκδήλωσης.

Η καμπάνια που έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού σχεδιάστηκε από την Marketing Greece και τον Steve Vranakis, CCO της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Η νέα καμπάνια του ελληνικού τουρισμού έρχεται σε μια σημαντική στιγμή για τη χώρα, που κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να δημιουργήσει θετική φήμη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το σποτ για τον ελληνικό τουρισμό

To κεντρικό μήνυμα του φετινού σποτ για τον ελληνικό τουρισμό είναι ότι το «ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα».

Πρόκειται για μία ιδέα, ένα συναίσθημα το οποίο μπορεί να αισθανθεί κάποιος χωρίς να βρίσκεται απαραίτητα στην Ελλάδα.

Έτσι, και για τους ταξιδιώτες που δεν θα μπορέσουν να έρθουν φέτος στη χώρα μας, το σποτ καταλήγει με τη φράση «Απολαύστε το ελληνικό καλοκαίρι όπου και αν βρίσκεστε».

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιτυχία με την οποία αντιμετώπισε την κρίση του κοροναϊού, η οποία άλλαξε πολλά πραγμάτα για την υγεία μας και για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η επιτυχία αυτή οδήγησε επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στη νέα οικονομική κανονικότητα, καθώς από τις 15 Ιουνίου αρχίζει να υποδέχεται πτήσεις από αεροδρόμια στην ευρωπαϊκή λίστα της EASA με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα – εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα – τον Ιούλιο η Ελλάδα να ανοίξει σε όλες ή τουλάχιστον τις περισσότερες χώρες, πάντα κάνοντας δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες.

«Οι επισκέπτες θα έρθουν σε μια ίδια και ταυτόχρονα διαφορετική Ελλάδα», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Ανοίγουμε σταδιακά, αλλά με αισιοδοξία το καλοκαίρι αυτό τις πόρτες και τα παράθυρα της Ελλάδας στον κόσμο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η καμπάνια αυτή δεν επενδύει μόνο στο 2020 αλλά βλέπει παραπέρα. Θα ετοιμάσουμε την μεγάλη αντεπίθεση της Ελλάδας από το 2021 και μετά», είπε στη συνέχεια.

Το σχόλιο Μητσοτάκη για το σποτ

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ευρηματικό το σποτ για τον τουρισμό και υπογράμμισε ότι στόχος δεν είναι να διαφημίσουμε και να υπερηφανευτούμε για την επιτυχία της χώρα μας απέναντι στον κοροναϊό, αλλά να παρουσιάσουμε την Ελλάδα ως έναν προορισμό με διαφορετική ματιά. Τόνισε την ανάγκη να είμαστε λιτοί και δωρικοί σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Όπως σχολίασε, μετά την πανδημία του κοροναϊού και την καραντίνα, ο κόσμος έχει ανάγκη διακοπές περισσότερο από ποτέ.

«Οι διακοπές είναι μια ευκαιρία για να κάνουμε συλλογικό και ατομικό αναστοχασμό για το ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, για την έννοια της ελευθερίας καθώς ήμασταν περιορισμένοι συνειδητά για εβδομάδες ολόκληρες, μία ευκαιρία να δούμε διαφορετικά τα πράγματα», είπε.

Και κατέληξε: «Το καλοκαίρι δεν είναι απλά μία εποχή, είναι μία αντίληψη και μια ματιά στα πράγματα. Μπορεί κανείς να βιώσει αυτήν την εμπειρία χωρίς κατ’ ανάγκη να επισκεφτεί την Ελλάδα».

Τι είπε στους εργαζόμενους στον τουρισμό – Σύντομα οι ανακοινώσεις για εσωτερικό τουρισμό

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Το κυριάρχο συναίσθημα είναι η αβεβαιότητα, ο φόβος. Τι θα συμβεί φέτος το καλοκαίρι; Που θα πάει η οικονομία; Τι θα γίνει το χειμώνα; Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να ελαφρύνουμε τους εργαζόμενους».

Κάλεσε τους εργοδότες να εκμεταλλευτούν τα σχήματα που παρέχει η κυβέρνηση για να διαφυλάξουν όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις εργασίας φέτος το καλοκαίρι.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να προσθέσουμε όπλα στη φαρέτρα μας και να στηρίξουμε τον κλάδο του τουρισμού αλλά και τους συναφείς κλάδους. Το κράτος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του με ένα πρωτοφανές πακέτο, για να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας», ανέφερε

Πρόσθεσε πως σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Τουρισμού για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024