Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Προβληματισμός για τον τουρισμό από τα εισαγόμενα κρούσματα

Κοροναϊός : Προβληματισμός για τον τουρισμό από τα εισαγόμενα κρούσματα

Η πτήση από την Ντόχα του Κατάρ που έφτασε στην Αθήνα ήταν αρκετή για να χτυπήσουν ξανά καμπανάκια στις ελληνικές αρχές

Σχέδιο για τον έλεγχο επισκεπτών που θα φτάνουν στη χώρα μας μετά τις 15 Ιουνίου επεξεργάζεται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Η πτήση από την Ντόχα του Κατάρ που έφτασε στην Αθήνα ήταν αρκετή για να χτυπήσουν ξανά καμπανάκια στις ελληνικές αρχές.

Σε πτήση της Qatar Airlines από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τη Δευτέρα 1η Ιουνίου εντοπίστηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εννέα από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Ελληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα ακόμη άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Η συγκεκριμένη πτήση προβληματίζει, αφού τα εισαγόμενα κρούσματα είναι κάτι που περιμένουν οι λοιμωξιολόγοι και ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και αποτελούν πλέον το μεγάλο «στοίχημα» στο εξής, μετά τη σχεδόν εκρίζωση του ιού στη χώρα μας.

Ζητούμενο παραμένει να υπάρξει μια διαχειρίσιμη διασπορά και ο έγκαιρος εντοπισμός και απομόνωση περιστατικών, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Άλλωστε και ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στο άνοιγμα του τουρισμού και στους κινδύνους που ελλοχεύουν με εισαγόμενα κρούσματα.

Διαβάστε επίσης: Τουρισμός – Πώς θα ελέγχονται οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημειώνοντας ότι το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα . Από την άλλη, όπως αναφέρει δεν υπάρχει κάνεις σώφρον που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας μιλώντας στον Σκάι ανέφερε πως ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο. Γι αυτό όπως σημειώνει έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024