Κεραμέως : Τώρα εστιάζουμε στην κάλυψη της ύλης – Τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο
Αν δεν έμπαιναν οι μαθητές στις τάξεις τους για έξι ολόκληρους μήνες οι μαθησιακές, κοινωνικές και ψυχοσυναισθηματικές συνέπειες θα ήταν σοβαρές λέει η υπουργός Παιδείας
Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, η υπουργός τόνισε ότι γίνεται με ομόφωνη εισήγηση των ειδικών και πως αν δεν έμπαιναν οι μαθητές στις τάξεις τους για έξι ολόκληρους μήνες οι μαθησιακές, κοινωνικές και ψυχοσυναισθηματικές συνέπειες θα ήταν σοβαρές.
Μεγάλη ημέρα χαρακτήρισε την αυριανή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων της χώρας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, η κ. Κεραμέως είπε ότι το άνοιγμα των δημοτικών έγινε μετά την ομόφωνη εισήγηση των ειδικών και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι εκτός σχολείων ήδη τρεις μήνες και αν δεν άνοιγαν και τώρα θα έμεναν εκτός σχολείων για έξι μήνες. Εξήγησε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην εξέλιξη των παιδιών μαθησιακά, κοινωνικά, ψυχοσυναισθηματικά.
Για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι μάσκα στο δημοτικό δεν αποτελεί καν σύσταση και πως ο ΕΟΔΥ έχει βγάλει διαφορετικές οδηγίες για γυμνάσια και λύκεια, διαφορετικές για τα δημοτικά, διαφορετικές για τα νηπιαγωγεία.
«Αναφορικά με τις μικρότερες ηλικίες, οι ειδικοί εστιάζουν πάρα πολύ στο να είναι μικρές οι ομάδες. Δεν εστιάζουν τόσο στις αποστάσεις», τόνισε η κ. Κεραμέως.
Στο ερώτημα εάν τα σχολεία θα ανοίξουν από την 1η Σεπτεμβρίου η υπουργός απάντησε ότι εξετάζεται να ανοίξουν νωρίτερα και θα αποφασιστεί στη βάση πολλών παραγόντων.
Πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή το υπουργείο εστιάζει στην κάλυψη της ύλης και του χαμένου εδάφους γι’ αυτό και δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)


![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442