Κοροναϊός: Τεράστια αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων τον καιρό της τηλεργασίας
Το ποσοστό των επιθέσεων κατά εργαζομένων σε τηλεργασία αυξήθηκε από 12% πριν την επιβολή lockdown τον περασμένο Μάρτιο σε πάνω από 60%, έξι εβδομάδες μετά
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων κατά βρετανών πολιτών που εργάζονται από το σπίτι έχουν εξαπολύσει χάκερ, καθώς τα περιοριστικά μέτρα λόγω κοροναϊού αναγκάζουν όλο και περισσότερους σε κατ’οίκον εργασία, χρησιμοποιώντας πολλές φορές άγνωστα συστήματα υπολογιστών.
Το ποσοστό των επιθέσεων κατά εργαζομένων σε τηλεργασία αυξήθηκε από 12% πριν την επιβολή lockdown τον περασμένο Μάρτιο σε πάνω από 60%, έξι εβδομάδες μετά, σύμφωνα με δεδομένα εταιρείας κυβερνοασφάλειας.
Όπως αναφέρει ο Guardian, οι επιθέσεις στοχεύουν περισσότερο στην εκμετάλλευση του χάους που προκάλεσε η νόσος Covid-19 και της ανησυχίας των εργαζομένων σε σχέση με αυτή, παρά έχει να κάνει με συνηθισμένες απόπειρες οικονομικής απάτης ή εκβιασμού.

Πώς γίνονται οι επιθέσεις
Στις αρχές Μαΐου, η Darktrace εντόπισε «μεγάλη εκστρατεία κακόβουλων email» κατά βρετανικών επιχειρήσεων που έλεγε στους αποδέκτες πως θα μπορούσαν να πάρουν άδεια, αν έκαναν εγγραφή σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Άλλες επιθέσεις στοχοποιούσαν τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία.
Σύμφωνα με τη Darktrace, περίπου το 1/5 των κακόβουλων email γίνεται με τη χρήση κάποιου είδους πλαστογράφησης, ωστόσο το ποσοστό αυτό έφτασε ως το 60%, καθώς οι χάκερ εκμεταλλεύονται την απουσία των εργαζομένων από το εργασιακό του περιβάλλον.
Μια τέτοια επίθεση μάλιστα -σύμφωνα με την ίδια πηγή- έγινε στο όνομα κάποιου διευθύνοντα αξιωματούχου που ζητούσε από τους εργαζομένους να κάνουν δωρεά στην οργάνωσή του, ενώ άλλοι χάκερ υποδυόμενοι τεχνικούς του τμήματος ΙΤ μιας επιχείρησης ζητούν από τους υπαλλήλους να κατεβάσουν νέο λογισμικό.
- Τρομακτικές στιγμές: Κοριτσάκι καταγράφει τη στιγμή που το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει τη Βηρυτό
- Ποια είναι η «κρυφή αίσθηση» που έχει ο σκύλος σας και καθορίζει το σώμα του; – Τι είναι η ιδιοδεκτικότητα
- ΕΛ.ΑΣ.: Προειδοποίηση για κροτίδες και βεγγαλικά την περίοδο του Πάσχα – «Απαγορεύεται η χρήση τους»
- Κόνι Μεταξά: Ο χωρισμός της έφερε παραπανίσια κιλά – Πόσο έδειξε η ζυγαριά
- Νέα απάτη στο όνομα του e-ΕΦΚΑ – Απατεώνες αποσπούν στοιχεία ασφαλισμένων
- Easter Holiday Pay Rules in Greece Explained
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
- Το Πάσχα σε μια άλλη, παλιά Κρήτη: Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442