Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον ΟΗΕ ότι προωθεί τις αμβλώσεις
Η Ουάσινγκτον θεωρεί από καιρό τις «υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας» ως κωδική φράση για την άμβλωση.
Τα Ηνωμένα Έθνη απέρριψαν σήμερα την κατηγορία της Ουάσινγκτον ότι ο παγκόσμιος οργανισμός χρησιμοποιεί την πανδημία του κορονοϊού ως μια ευκαιρία για να προωθήσει την πρόσβαση στις αμβλώσεις μέσω του ανθρωπιστικού σχεδίου του ΟΗΕ για την θανατηφόρα πανδημία.
Ο ΟΗΕ αναζητά περίπου 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το σχέδιο αντιμετώπισης της Covid-19 και έχει λάβει μέχρι στιγμής 1 δισεκατομμύριο δολάρια, εκ των οποίων τα 172,9 εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν από τις ΗΠΑ.
«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι χρησιμοποιούμε την πανδημία Covid-19 ως ευκαιρία για την προώθηση της άμβλωσης είναι ανακριβής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντουτζαρίτς.
«Ενώ στηρίζουμε την υγειονομική περίθαλψη που αποτρέπει εκατομμύρια γυναίκες να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού και προστατεύουμε τους ανθρώπους από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του HIV, δεν επιδιώκουμε να παρακάμψουμε καμία εθνική νομοθεσία», είπε.
Σε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τη Δευτέρα, ο εν ενεργεία διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), Τζον Μπάρσα, δήλωσε ότι το σχέδιο του παγκόσμιου οργανισμού – που ανακοινώθηκε πριν από δύο μήνες – δίνει στις υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας το ίδιο επίπεδο σημασίας με την επισιτιστική ανασφάλεια, την βασική υγειονομική περίθαλψη, τον υποσιτισμό, το καταφύγιο και την υγιεινή.
Η Ουάσινγκτον θεωρεί από καιρό τις «υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας» ως κωδική φράση για την άμβλωση.
«Ο ΟΗΕ δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν την κρίση ως μια ευκαιρία για να προωθήσει την πρόσβαση στην άμβλωση ως μια «βασική υπηρεσία», έγραψε ο Μπάρσα, προσθέτοντας ότι είναι «πιο ανήκουστο» ότι το σχέδιο «καλεί σε ευρεία διανομή φαρμάκων που προκαλούν άμβλωση και προμήθειες άμβλωσης και για την προώθηση της άμβλωσης».
Το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών είναι να βοηθήσει 63 κράτη, κυρίως στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική, να καταπολεμήσουν την εξάπλωση και την αποσταθεροποιητική επίδραση της πανδημίας. Ο Γκουτέρες εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ανεπαρκή υποστήριξη σε φτωχές χώρες και τη θλίψη του για την έλλειψη ηγεσίας από τις παγκόσμιες δυνάμεις στην μάχη κατά του κορονοϊού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χρυσός: Δεν πτοούνται οι ταύροι από τα ρεκόρ του 2025
- Γλυκά Νερά: Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ
- Fidelity International: Η επενδυτική στρατηγική του 2026
- Μυστήριο με πτήση του «αεροπλάνου της Αποκάλυψης» πάνω από το Λος Άντζελες – Τα σενάρια & οι θεωρίες
- Διαδηλωτής εισέβαλε στην πρεσβεία του Ιράν στο Λονδίνο και αντικατέστησε την σημαία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]
- Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι θα ήταν κατάλληλος, ως ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για την Ουκρανία
- Αταλάντα – Τορίνο 2-0: Νίκη Ευρώπης για την ομάδα του Μπέργκαμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442