«Φτιάχνουμε ένα παρατηρητήριο ρευστότητας για τον ρυθμό εκταμίευσης των εργαλείων που δίνονται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
«Φτιάχνουμε ένα παρατηρητήριο ρευστότητας για τον ρυθμό εκταμίευσης των εργαλείων που δίνονται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως είπε ο υπουργός «αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να φτιάχνουμε χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά τα χρήματα αυτά να φτάνουν στις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη και μπορούν να έχουν αυτά τα χρήματα στα χέρια τους».
Σε ό,τι αφορά στα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην εξειδίκευση των μέτρων για εστίαση, τουρισμό, ρευστότητα στην οικονομία και την επανεκκίνησή της. Διότι η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το δεύτερο μεγάλο στοίχημα. Όπως πήγαμε καλά στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης, να πάμε καλά και στο οικονομικό σκέλος. Προφανώς το οικονομικό σκέλος είναι πιο δύσκολο γιατί η Ελλάδα έχει κάποιες διαρθρωτικές αδυναμίες στην παρούσα κρίση. Μεγάλη η μερίδα του τουρισμού στην οικονομία μας, μεγάλη η μερίδα της εστίασης, υψηλό δημόσιο χρέος, πράγματα που κάνουν δυσκολότερη την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και δημιουργούν συνθήκες μεγάλης ύφεσης. Πρέπει να δουλέψουμε συντονισμένα και ψύχραιμα για να έχουμε το καλό σενάριο μιας μονοψήφιας ύφεσης παρά το δυσμενές σενάριο μίας διψήφιας. Θα δούμε…».
Για τις επιχειρήσεις, που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Open ότι «θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το βοήθημα».
Υπενθύμισε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ότι από τις 12:00 λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ η οποία θα μείνει για πέντε μέρες ανοιχτή ενώ σε ό,τι αφορά στο εγγυοδοτικό ταμείο, το οποίο θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, είπε πως έχουν συμπεριληφθεί και οι μεγάλες επιχειρήσεις.
«Δύο δισ. ευρώ θα δοθούν για τις μεγάλες επιχειρήσεις και 5 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.