Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 6% προβλέπει για φέτος στην Ελλάδα η EBRD
Το ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο από την πρόβλεψη για το σύνολο των χωρών που παρακολουθεί η EBRD, για τις οποίες περιμένει ύφεση κατά μέσο όρο 3,5%.
Η οικονομία της Ελλάδας θα συρρικνωθεί κατά 6 τοις εκατό το 2020 λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κοροναϊού, σύμφωνα με τις πρόσφατες μακροοικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) που δημοσιεύτηκαν σήμερα.
Το ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο από την πρόβλεψη για το σύνολο των χωρών που παρακολουθεί η EBRD, για τις οποίες περιμένει ύφεση κατά μέσο όρο 3,5%.
H Τράπεζα πάντως αναμένει ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει γρήγορα το 2021 με αύξηση του ΑΕΠ κατά 6 τοις εκατό.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της EBRD, «ο κορoναϊός διέκοψε απότομα τη σταθερή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η έκταση της ύφεσης το 2020 θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της πανδημίας και των συναφών ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλο τον κόσμο, καθώς και από τα φορολογικά μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της κατανάλωσης τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.»
Οι οικονομίες στις περιφέρειες της EBRD ενδέχεται να συρρικνωθούν κατά μέσο όρο κατά 3,5 τοις εκατό φέτος, με πιθανή ανάκαμψη 4,8 τοις εκατό το 2021, ανέφερε η έκθεση, προειδοποιώντας ότι οι προβλέψεις υπόκεινται σε «άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα».
- Κούβα: Δίνει χάρη σε 2.010 κρατουμένους ενόψει του Πάσχα των καθολικών
- Αρτεμις 2: Οι αστροναύτες βγαίνουν από την τροχιά της Γης και κατευθύνονται στη Σελήνη
- Ιράν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 95 τραυματίες από τον βομβαρδισμό της γέφυρας στην Τεχεράνη
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442