Γερμανία: Απειλές για τη ζωή του επειδή «παραλύει την οικονομία» δέχεται λοιμωξιολόγος
Αν και ο διάσημος πια εμπειρογνώμονας χαρακτηρίστηκε αρχικά ως επιστημονικό αστέρι, κάτι το οποίο είναι μάλλον ασυνήθιστο στη Γερμανία, στη συνέχεια αυξανόταν η κριτική για τις οδηγίες του σχετικά με την αντιμετώπιση του κοροναϊού.
Είναι ο σταρ μεταξύ των εμπειρογνωμόνων για τον κοροναϊό στη Γερμανία. Το podcast του Κρίστιαν Ντόρστεν το ακούνε κάθε βδομάδα εκατομμύρια Γερμανοί. Ακόμα και τα παιδιά γνωρίζουν πια τον λοιμωξιολόγο του νοσοκομείου Charité του Βερολίνου.
Kαι ενώ κατά τις πρώτες εβδομάδες της επιδημίας του κοροναϊού υπήρχε μια ενθουσιώδης αποδοχή του, τις τελευταίες εβδομάδες πολλαπλασιάστηκαν οι επικριτικές φωνές κατά των δημόσιων δηλώσεών του.
Σε συνέντευξή του στην αγγλική εφημερίδα «Guardian» το εξήγησε ως εξής: «Για πολλούς είμαι ο κακός που παραλύει την οικονομία. Αυτοί οι ισχυρισμοί με κρατάνε ξάγρυπνο τη νύχτα».
Αν και ο διάσημος πια εμπειρογνώμονας χαρακτηρίστηκε αρχικά ως επιστημονικό αστέρι, κάτι το οποίο είναι μάλλον ασυνήθιστο στη Γερμανία, στη συνέχεια αυξανόταν η κριτική για τις οδηγίες του σχετικά με την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Τον κατηγόρησαν ότι θέλει μόνο να βγάλει χρήματα και να γίνει πιο γνωστός. Όμως δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για το επιτυχημένο podcast του, όπως εξομολογήθηκε τον Guardian.
«Για πολλούς Γερμανούς, είμαι ο κακός που παραλύει την οικονομία και ένας από τους λόγους είναι ότι τάσσομαι κατά των μέτρων χαλάρωσης και προειδοποιώ για πιθανό δεύτερο κύμα κοροναϊού». Οι αντίπαλοί του δεν φαίνεται να του χαρίζονται: «Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου, τις οποίες και προωθώ στην αστυνομία», αποκάλυψε στη συνέντευξη του.
Δεν είναι όμως αυτές οι απειλές που τον προβληματίζουν. «Ακόμα πιο ανησυχητικά είναι για μένα τα άλλα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα που λένε ότι έχουν τρία παιδιά και ανησυχούν για το μέλλον τους», είπε.
Ο διάσημος λοιμωξιολόγος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι επιστήμονες δεν είναι πολιτικοί. Συμβουλεύει μεν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά δεν λαμβάνει καμία απόφαση.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Καλλίπολη του Νετανιάχου: Από τον Μπίμπι στον επίδοξο Τσώρτσιλ, μια λανθασμένη εκτίμηση για τη Μέση Ανατολή
- «Ειρήνη, αγάπη και… μπρόκολο» – Ο Ρίνγκο Σταρ για το μυστικό ελιξήριο νεότητας του
- Tο διεθνές νομικό καθεστώς για τα Στενά του Ορμούζ – Τι ισχύει
- Τα αποτελέσματα στο NBA και τα ζευγάρια στα play offs και play in (vids)
- Πώς αντιλαμβάνεται η γάτα τον χρόνο;
- Over Half of Greek Pensioners Receive Under €1,000
- Η Meta σε νέα δίκη για «εθισμό» των ανήλικων χρηστών
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Οικειοθελής εισαγωγή σε κέντρο θεραπείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442