Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι δύο ομάδες συγκρούονται και πάλι στο ίδιο μέρος, αυτή τη φορά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ποια τα πλάνα των δύο προπονητών.
Δέκα μέρες μετά το πέρασμά τους από την Τούμπα στο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας και έξι μέρες μετά τον θρίαμβο στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσενα και την πρόκριση στους «16» του Europa League, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά επιτυχιών σε μια ακόμα διοργάνωση και αναζητούν δεύτερο διαδοχικό «διπλό» στην Τούμπα.
Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Ζοσέ Σα, ο οποίος ταξίδεψε με την ομάδα στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν έχει προπονηθεί λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του. Συνεπώς αν δεν υποχωρήσει αισθητά το πρήξιμο στο μάτι του Σα τότε ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με πιτσιρικά κάτω από τα γκολπόστ καθώς και ο Αλέν είναι τραυματίας.
Ο Τζολάκης είναι το για να παίξει βασφαβορί ικός σε μια μεγάλη πρόκληση για την καριέρα του. Τον νεαρό τον πιστεύει πολύ ο Μαρτίνς που τον επέλεξε από την προετοιμασία και τον διατήρησε στην πρώτη ομάδα.
Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται ξανά με το 4-3-3 με τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα στην άμυνα, την γνωστή τριάδα στον άξονα με Μπουχαλάκη, Καμαρά, Γκιγιέρμε, τους Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς στα άκρα και τον Χασάν στην επίθεση.
Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ θέλει να… κλείσει τις πληγές του που έχουν ανοίξει από τις πρόσφατες αποτυχίες στο πρωτάθλημα και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Ο Δημήτρης Πέλκας γυμνάστηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού. Ο Φερνάντο Βαρέλα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία που επιβεβαίωσε ότι υπέστη θλάση στο δεξί δικέφαλο κι αναμένεται ν’ απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για περίπου τρεις εβδομάδες.
Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Πασχαλάκης – Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Μάτος – Μίσιτς, Μαουρίσιο – Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Βιεϊρίνια – Σφιντέρσκι.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.