Σταϊκούρας : Επισκόπηση δαπανών σε υπουργεία για απελευθέρωση πόρων
Σε ομιλία του σε ημερίδα για τη δημοσιονομική πολιτική ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τεράστια πρόοδο των τελευταίων ετών στον τρόπο που χαράσσεται και εφαρμόζεται ο προϋπολογισμός .
Οριζόντια επισκόπηση δαπανών και δραστηριοτήτων σε όλα τα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους Φορείς της κυβέρνησης προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι οι πόροι που θα απελευθερωθούν θα επιτρέψουν να διατεθούν για την υλοποίηση κρίσιμων κυβερνητικών προτεραιοτήτων.
Σε ομιλία του σε ημερίδα για τη δημοσιονομική πολιτική ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τεράστια πρόοδο των τελευταίων ετών στον τρόπο που χαράσσεται και εφαρμόζεται ο προϋπολογισμός .
Τόνισε όμως πως ενώ υλοποιήθηκαν πολλές θεσμικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμα τρεις σημαντικές προκλήσεις όπως είπε: η μετάβαση σε προϋπολογισμό επιδόσεων, η επισκόπηση δαπανών σε όλα τα υπουργεία και φορείς και ο «πράσινος προϋπολογισμός» με μέριμνα για την κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μέσω της επισκόπησης δαπανών εξετάζονται:
– Η διερεύνηση της δυνατότητας βελτίωσης του δημοσιονομικού αποτελέσματος, μέσω επισκόπησης δαπανών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, με τομεακές παρεμβάσεις.
– Η διερεύνηση της δυνατότητας επίτευξης εξοικονομήσεων από οριζόντιες παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων στους τομείς της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, της βελτίωσης της διαχείρισης του στόλου των κρατικών οχημάτων, του περιορισμού της ενεργειακής και της τηλεφωνικής δαπάνης και της δαπάνης ύδρευσης, καθώς και της αποδοτικότερης παρακολούθησης και διαχείρισης αποθηκών και αποθεμάτων.
– Η παρακολούθηση της υλοποίησης των δράσεων επισκόπησης δαπανών που έχουν συμφωνηθεί, μέσω χρονοδιαγράμματος και δεικτών.
- Άννα Φόνσου: «Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη την πρόδωσαν τα πόδια της»
- Εξεταστική: Κόντρες για τις συλλήψεις στη Κρήτη και τα απειλητικά email στους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ιταλία: Οπαδός… έστειλε γυναίκα διαιτητή να «πλύνει τα πιάτα» και οι υπόλοιποι τον έκραξαν (vid)
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη
- Ιταλία: Φυγάς παρίστανε το άγαλμα σε χριστουγεννιάτικη φάτνη – Τον εντόπισε ο δήμαρχος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442