Τσουχτερά πρόστιμα σε «Λέσχη Καπνιστών» στην Πλάκα
Τσουχτερά πρόστιμα επέβαλλε μεικτό κλιμάκιο επιθεωρητών και της αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία λειτουργούσαν ως «λέσχες καπνιστών».
Τσουχτερά πρόστιμα επέβαλλε μεικτό κλιμάκιο επιθεωρητών και της αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία λειτουργούσαν ως «λέσχες καπνιστών».
«Ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν θα δείξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα και δεν θα κάνει καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου. Η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί δεν πρόκειται να ανεχθούν συμπεριφορές εκφοβισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Ειδικότερα, στην Πλάκα, επιβλήθηκε τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κατάστημα που υποστηρίζει ότι λειτουργεί «Λέσχη Καπνιστών».
Στο Σύνταγμα, σε μπαρ επιβλήθηκαν πρόστιμα 100 ευρώ σε τέσσερις πελάτες που κάπνιζαν αλλά και 1.500 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος για την ανοχή των καπνιζόντων, την ύπαρξη σταχτοδοχείων και τη μη ύπαρξη αντικαπνιστικών σημάνσεων.
Στον Κεραμεικό, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκαν πρόστιμα 100 ευρώ σε τέσσερις καπνίζοντες και 6.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος για την ύπαρξη καμουφλαρισμένων σταχτοδοχείων σε τραπέζια, την ύπαρξη καπνιζόντων και την απουσία σημάνσεων.
Στο Γκάζι επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ σε κέντρο διασκέδασης τύπου κλαμπ. Ο χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα και ενέπιπτε στην αντικαπνιστική νομοθεσία, δεν υπήρχε σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορεύονταν το κάπνισμα και δεν τηρούνταν το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος.
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
- Έλειπε ο Γουεμπανιάμα, «χόρευε» ο Φοξ για τους Σπερς (vids)
- Καταστήματα: Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Μ. Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα
- ΑΕΚ: Οι δύο αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pics)
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442