Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελεί παρελθόν για την Μπαρτσελόνα.
Ο ισπανός τεχνικός, ύστερα από 2,5 χρόνια παρουσίας στο Camp Nou, αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία, έχοντας κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 κύπελλο και 2 σούπερ καπ.
Η δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού με τους παίκτες ήταν και η χειρότερη, ενώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Mundo Deportivo, ο Βαλβέρδε ήταν συγκινημένος και μιλώντας στους παίκτες έβαλε τα κλάματα.
Όπως είναι ήδη γνωστό, με πολύ ωραία και συγκινητικά μηνύματα έχουν αποχαιρετήσει τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού οι Λιονέλ Μέσι, Λουίς Σουάρες, Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζεράρ Πικέ.
Διάδοχος του Βαλβέρδε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα είναι ο Κίκε Σετιέν, ο οποίος έχει κάνει ήδη την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε για 3ο σερί ματς χωρίς νίκη (1-1 με τη Μπράιτον) και πλέον η Άρσεναλ έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει στο +8, εφόσον την Πέμπτη (8/1) νικήσει στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.