Λυπητερή σε 71.000 φορολογουμένους
Είχαν λάβει διάφορα ποσά με βάση αποφάσεις δικαστηρίων από το 2013 και εμφανίζονταν να μην τα έχουν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις που είχαν υποβάλει στην Εφορία
Ραβασάκια για την πληρωμή φόρου σε 71.000 φορολογουμένους – στην πλεινότητά τους συνταξιούχοι αλλά και μεγάλη μερίδα μισθωτών – για αναδρομικά που είχαν λάβει από το 2013, αλλά δεν τα είχαν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις τους, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο συνολικός φόρος που βεβαιώθηκε από την επανεκκαθάριση των δηλώσεων αυτών ανέρχεται σε 93 εκατομμύρια ευρώ. Η λυπητερή αντιστοιχεί σε μέσο φόρο 1.300 ευρώ για καθέναν από τους φορολογουμένους αυτούς.
Το θέμα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΑΑΔΕ, αφορούσε συνολικά 190.000 φορολογουμένους οι οποίοι είχαν λάβει αναδρομικά με βάση αποφάσεις δικαστηρίων από το 2013 και εμφανίζονταν να μην τα έχουν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις που είχαν υποβάλει στην Εφορία. Οι φορολογούμενοι αυτοί είχαν εντοπιστεί ύστερα από διασταύρωση που είχε γίνει στα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων και των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η πλειονότητα των υποθέσεων αυτών είναι συνταξιούχοι, κυρίως για εισοδήματα επιδικασθέντα από δικαστήρια ή καθυστερούμενα από εργοδότες. Τα εισοδήματά αυτά δεν τα είχαν συμπεριλάβει στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του έτους 2014, ούτε αργότερα είχαν υποβάλει συμπληρωματική δήλωση.
- Σε τι ποσό φτάνει ο φόρος που βεβαιώθηκε
- Πόσοι φορολογούμενοι δεν έκαναν συμπληρωματικές δηλώσεις
- Σε ποιες περιπτώσεις δεν έγινε επανακκαθάριση
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ που κυκλοφορεί
- Στη Σόφια για να «κλειδώσει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός – «Τελικός» στη Roig Arena για τον Παναθηναϊκό με τη Βαλένθια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τα παιδιά και τα social media για να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
- Έλειπε ο Γουεμπανιάμα, «χόρευε» ο Φοξ για τους Σπερς (vids)
- Καταστήματα: Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Μ. Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα
- ΑΕΚ: Οι δύο αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pics)
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442