Η Λίβερπουλ, πιο δύσκολα απ΄ ότι αναμενόταν, εξασφάλισε θέση στον αποψινό (19:30) τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων στο Κατάρ, απέναντι στην Φλαμένγκο, νικώντας (2-1) τους Μεξικάνους της Μοντερέι.
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα προσπαθήσει απέναντι στην κάτοχο του Copa Libertadores, να κατακτήσει πρώτη φορά το τρόπαιο και να γίνει η έβδομη ομάδα από την Ευρώπη που θα πετύχει κάτι τέτοιο.
Η Λίβερπουλ η οποία κατέκτησε το έκτο της Champions League τον Ιούνιο, βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων για δεύτερη φορά. Η μόνη προηγούμενη συμμετοχή της στην διοργάνωση ήρθε μετά την κατάκτηση του Champions League το 2005, αλλά έχασε με 1-0 από τη Σάο Πάολο στον τελικό της Γιοκοχάμα.
Βέβαια στο… παλιό Διηπειρωτικό Κύπελλο, Φλαμένγκο και Λίβερπουλ είχαν συναντηθεί το 1981 στο Τόκιο, όπου το τρόπαιο κατέκτησαν οι Βραζιλιάνοι, με τον Ζίκο στην σύνθεσή τους, επικρατώντας με σκορ 3-0.
Ομάδες από την Ευρώπη έχουν κερδίσει κάθε μία από τις έξι τελευταίες διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, με την Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίζει και τους τέσσερις τίτλους, όταν βρέθηκε εκεί ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.