Ουκρανία : Άρχισαν να αποχωρούν από το μέτωπο ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσοι αυτονομιστές
Η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές άρχισαν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από έναν τομέα-κλειδί της γραμμής του μετώπου στις ανατολικές περιοχές της χώρας, προοίμιο μιας πολυαναμενόμενης ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής, ανακοίνωσαν σήμερα ο ουκρανικός στρατός και αυτόπτες μάρτυρες
Η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αυτονομιστές άρχισαν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από έναν τομέα-κλειδί της γραμμής του μετώπου στις ανατολικές περιοχές της χώρας, προοίμιο μιας πολυαναμενόμενης ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής, ανακοίνωσαν σήμερα ο ουκρανικός στρατός και αυτόπτες μάρτυρες.
«Η αποχώρηση των στρατευμάτων και του εξοπλισμού άρχισε» ανάμεσα στα χωριά Πέτριβσκε και Μπογκντάνιβκα, δήλωσε ο Μπογκντάν Μποντάρ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ουκρανικού στρατού, στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν επιτόπου.
Η αποχώρηση των στρατευμάτων στο Πέτριβσκε είναι ένα από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ενδέχεται να ανοίξουν το δρόμο για μια τετραμερή σύνοδο κορυφής ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, με στόχο τον τερματισμό της υποβόσκουσας σύγκρουσης στο Ντονμπάς.
Σε μάχες ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία μαχητές έχουν σκοτωθεί από το 2014 περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός, η οποία συμφωνήθηκε το 2015 στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.
Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει δηλώσει πως η αποχώρηση από το χωριό Πέτριβσκε θα σημάνει πως η Ουκρανία έχει εκπληρώσει όλους τους απαραίτητους όρους από την πλευρά της για να πραγματοποιηθεί η ειρηνευτική διάσκεψη.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442