Ιστορική επέτειος η σημερινή για την ΑΕΚ, καθώς στις 2 Νοεμβρίου 1930 είχαν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια του γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ένας από τους ιδρυτές του συλλόγου και πρώτος πρόεδρος της ομάδας, Κωνσταντίνος Σπανούδης, με προσωπικές του ενέργειες προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, κατάφερε να παραχωρηθεί το γήπεδο από το υπουργείο Πρόνοιας στην ΑΕΚ για αθλητική χρήση.
Κι έτσι μια μέρα σαν σήμερα το μακρινό 1930 η Ένωση έπαιξε πρώτη φορά εκεί, σε ένα φιλικό ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.
Δύο γκολ του Ηλία Ηλιάσκου και άλλα δύο του Βασίλη Ανδριανόπουλου διαμόρφωσαν το 2-2 σε έναν αγώνα που διεξήχθη υπό το βλέμμα του δημάρχου Αθηναίων και υπουργού Διοικήσεως Πρωτευούσης, Κωνσταντίνου Κοτζιά, αλλά και πλήθους άλλων επισήμων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.