Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ : Επίθεση με ρουκέτα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ιράκ : Επίθεση με ρουκέτα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στο Ιράκ. Επίθεση με ρουκέτα σημειώθηκε κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στο Ιράκ, καθώς επίθεση με ρουκέτα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης. Η ρουκέτα είχε ως στόχο την αμερικανική πρεσβεία.

Η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ιρακινού στρατιώτη, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των νεκρών κατά τις αιματηρές ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από δημοσιογράφους, μία ή δύο ρουκέτες ή βλήματα όλμων «έπεσαν» μόλις 50 μέτρα μακριά από την αμερικανική πρεσβεία.

Δύο νεκροί και 175 τραυματίες από τις σημερινές διαδηλώσεις

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 175 τραυματίστηκαν σήμερα στη Βαγδάτη όταν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην βαριά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη, δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις ήταν τα δακρυγόνα που έπληξαν τα θύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Παράλληλα, η κυβερνητική επιτροπή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βαγδάτη ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 5.500 τραυματίστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα διαδηλώσεων και βιαιοτήτων στο Ιράκ.

Ο απολογισμός αυτός περιλαμβάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την έναρξη την περασμένη Πέμπτη όταν ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις  διευκρίνισε η Επιτροπή προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει την ημερομηνία για κάθε θάνατο χωριστά, γιατί συλλέγει δύσκολα τις πληροφορίες.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024