Ο Ηρακλής νίκησε εύκολα 82-66 τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League, στο κατάμεστο «Ιβανώφειο».
Ο Ηρακλής επικράτησε εύκολα 82-66 του Άρη, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League και κάνοντας το 2/2 απέναντι στον συμπολίτη αυτή την εβδομάδα (νίκη 64-63 στο Αλεξάνδρειο).
Ο Ηρακλής προηγήθηκε 9-2 με τον Χάλαν να είναι εύστοχος από την περιφέρεια και τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη να δείχνουν από νωρίς τις προθέσεις τους. Ο Άρης μείωσε σε 9-6, αλλά με ένα σερί 5-0, οι γηπεδούχοι πήγαν στο 14-6 (5′). Ο Γκάρετ έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στον Ηρακλή (18-8), με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 22-15.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Φλιώνης με συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 29-23 στο 14′, με τον Ηρακλή να φτάνει για δεύτερη φορά στο +10 (33-23), έχοντας πρωταγωνιστή και πάλι τον Χάνλαν. Το πρώτο μέρος τελείωσε, με τον Ηρακλή να είναι στο +12 (37-25) και τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη να έχουν εκπληκτικά ποσοστά στα δίποντα (13/20), κυριαρχώντας στη μάχη των αιθέρων (25 έναντι 18 ριμπάουντ).
Η απουσία του Μποχωρίδη ήταν παραπάνω από αισθητή με τον Άρη να δυσκολεύεται στη δημιουργία και στην τροφοδότηση των ψηλών του. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη προηγήθηκαν 55-39 στο 26′ με καλάθι του Οκερέαφορ και έδειχναν να ελέγχουν πλήρως την αναμέτρηση, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να προσπαθεί να αφυπνίσει τους παίκτες του.
Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε στο 64-47, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τη διαφορά στους 17 πόντους, δείχνοντας ότι θα καθαρίσουν την αναμέτρηση. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, δεν άλλαξαν πολλά, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 20 πόντους στο 38′ (82-62).
Το πάρτι είχε αρχίσει για τους γηπεδούχους, με τους φίλους του «Γηραιού» να παραληρούν για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Ο απογοητευτικός Άρης παραδόθηκε αμαχητί, με το τελικό 82-66 να δίνει το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στον Ηρακλή.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Ο Βινίσιους αναφέρθηκε στο θέμα του ρατσισμού στον αθλητισμό, στο μέλλον του στη Ρεάλ Μαδρίτης, τους δύο προπονητές που είχε φέτος, αλλά και στον Εμπαπέ.