Νέοι επικεφαλής σε ΔΕΣΦΑ, Κτηματολόγιο, ΕΑΓΜΕ και Χρηματιστήριο Ενέργειας
Νέοι πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και γενικοί διευθυντές τοποθετούνται ή προτείνονται σε εποπτευόμενους φορείς από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αποφάσεις του κ. Χατζηδάκη.
Σε αλλαγές στις διοικήσεις εποπτευόμενων φορέων προχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Νέος πρόεδρος και νέοι γενικοί διευθυντές τοποθετήθηκαν για το ΔΕΣΦΑ, το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας και την ΕΑΓΜΕ, ενώ προτάθηκε νέος διευθύνων σύμβουλος για το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας.
Συγκεκριμένα, πρόεδρος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) τοποθετείται ο Γιάννος Μιχόπουλος. Για διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας προτείνεται ο Γιώργος Ιωάννου. Τέλος, στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) τοποθετείται ο Ανδρέας Τσώκος, ενώ Γενικός Διευθυντής στο Κτηματολόγιο αναλαμβάνει ο Στέφανος Κοτσώλης.
Τα βιογραφικά
Ο Γιάννος Μιχόπουλος είναι διδάκτωρ Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Durham, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περιφερειακός αντιπρόεδρος της Vestas Wind Systems (μεγάλη εταιρεία παραγωγής ανεμογεννητριών). Εμπορικός γενικός διευθυντής της Authentix (εταιρεία παραγωγής προϊόντων αντιμετώπισης της λαθρεμπορίας στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο). Διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ξεκίνησε το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης). Ανώτερο διοικητικό στέλεχος της Shell International.
Ο Γιώργος Ιωάννου είναι καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης. Έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Συστημάτων του Virginia Tech και διευθυντής του ΠMΣ MBA International του ΟΠΑ. Απέκτησε δίπλωμα μηχανολόγου μηχανικού από το ΕΜΠ, και MSc/DIC σε Βιομηχανικά Ρομπότ και Αυτοματισμούς από το Imperial College, του Λονδίνου. Με διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ.
Ο Ανδρέας Τσώκος είναι γεωλόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών με δύο μεταπτυχιακά διπλώματα: Τεχνο-οικονομικά Συστήματα – ΕΜΠ, Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Με 12ετή εμπειρία στον χώρο της ενέργειας, την εκπόνηση Μελετών Σχεδιασμού Έργων ΑΠΕ, την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου Εγκατάστασης Μονάδων Παραγωγής Ενέργειας (φωτοβολταϊκά πάρκα, αιολικά πάρκα, γεωθερμικά συστήματα, εγκαταστάσεις βιοαερίου) και την αδειοδότηση ενεργειακών έργων.
Τέλος, ο Στέφανος Κοτσώλης είναι πολιτικός μηχανικός (ΕΜΠ), κάτοχος MBA από το Yale University στις ΗΠΑ. Έχει δραστηριοποιηθεί ως μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος σε κατασκευαστική εταιρεία για δημόσια και ιδιωτικά έργα. Έχει διατελέσει, επίσης, τα τελευταία 19 χρόνια μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία αναπτύξεων και διαχείρισης ακινήτων.
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442