Επιταχύνεται η τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα υδροπλάνα
Στην τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα υδροπλάνα θα προχωρήσει έως το φθινόπωρο, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Στην τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τα υδροπλάνα θα προχωρήσει έως το φθινόπωρο, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Ήδη, από τις 20 Ιουλίου, το υπουργείο έχει δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, οι οποίες αφορούν την αδειοδότηση των υδατοδρομίων, με στόχο τη δραστική απλούστευση των σχετικών διαδικασιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το κείμενο που θα περιλαμβάνει τις απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης έως τα τέλη Αυγούστου, ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Σεπτέμβριο.
Στη συνέχεια, αφού προστεθούν τυχόν τροποποιήσεις θα πρέπει μέσα στο φθινόπωρο, όσο το δυνατόν νωρίτερα να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο, ώστε να αποτελεί νόμο του κράτους και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης.
Στις σκέψεις που υπάρχουν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι να επιτρέπεται η δημιουργία υδατοδρομίων σε ιδιωτικά λιμάνια και λιμάνια που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, σε μαρίνες καθώς και σε σύνθετα πολυτελή τουριστικά καταλύματα πολυτελείας.
Πάντως εδώ και πάνω από ένα χρόνο τουλάχιστον 80 φάκελοι βρίσκονται στα συρτάρια των συναρμόδιων υπουργείων (Υποδομών και Ναυτιλίας), με στόχο την αδειοδότηση ισάριθμων υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα. Ωστόσο μέχρι σήμερα αδειοδοτημένα είναι μόλις τρία (Κέρκυρα, Παξοί, Πάτρα).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
























![Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/emy-nguyen-nraoaugXsiw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442