Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
7,1 Ρίχτερ χτύπησαν την Καλιφόρνια - Ξέσπασαν πυρκαγιές

7,1 Ρίχτερ χτύπησαν την Καλιφόρνια – Ξέσπασαν πυρκαγιές

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9-7,1 βαθμών σημειώθηκε στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησαν το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), μία ημέρα μετά τον ισχυρότερο σεισμό που είχε σημειωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας έπληξε τη νότια Καλιφόρνια το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα, γύρω στις 8 το πρωί ώρα Ελλάδος), μία ημέρα μετά τον ισχυρότερο σεισμό που είχε σημειωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) η δόνηση καταγράφηκε σε περιοχή 202 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες, ενώ αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί ταρακούνησαν την περιοχή.

Μόνο μερικοί τραυματισμοί αναφέρθηκαν μετά το σεισμό της Πέμπτης, ωστόσο δύο σπίτια καταστράφηκαν, διότι πήραν φωτιά εξαιτίας της ρήξης σωληνώσεων μεταφοράς φυσικού αερίου, σύμφωνα με αξιωματούχους στην πολιτεία.

Ξέσπασαν πυρκαγιές

Εκπρόσωπος της κομητείας ανέφερε στο CNN πως έχουν σημειωθεί πολλές πυρκαγιές και τραυματισμοί στο Ρίτζκρεστ – περίπου 150 μίλια από το Λος Άντζελες, προσθέτοντας πως έχει δημιουργηθεί στο Μπακερσφίλντ ένα κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με tweet της Πυροσβεστικής του Λος Αντζελες, υπήρξε ταρακούνημα αλλά όχι ζημιές. Το κούνημα έγινε αισθητό σε όλο το Λας Βέγκας, όπως και ο προηγούμενος σεισμός.

Ζημιές σε κτίρια – Ένας ελαφρύς τραυματισμός

Υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές σε κτίρια και καταγράφηκε ένας ελαφρύς τραυματισμός μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη νότια Καλιφόρνια, πιο συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα της κομητείας αυτής μέσω Twitter.

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν» ανέφερε η πυροσβεστική.

Καταγράφηκε «ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτήν τη στιγμή» διευκρίνισε σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού»

Η ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών που σημειώθηκε χθες στη νότια Καλιφόρνια έγινε ιδιαίτερα αισθητή καθώς είχε βάθος μόλις 8,7 χιλιόμετρα και έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση, μέχρι το Λος Άντζελες, ενώ ακολούθησαν πολλοί μικρότεροι μετασεισμοί.

Η Καλιφόρνια βρίσκεται πάνω στο αποκαλούμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού και οι σεισμοί αποτελούν συχνό φαινόμενο στην περιοχή.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024