G20: Ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας
Ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κήρυξαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ, κατά την σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας
Ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κήρυξαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ, κατά την σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας με την αναγγελία της επανέναρξης εμπορικών συνομιλιών. Ωστόσο, Τραμπ και Σι δεν ανακοίνωσαν κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επανάληψη αυτή του διαλόγου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.
«Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Σι, εξαιρετική θα έλεγα», δήλωσε Τραμπ από την Ιαπωνία.
Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες διακόπηκαν αιφνιδίως τον Μάιο, θα ξαναρχίσουν και θα γίνουν πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον ήρε την απειλή για επιβολή νέων δασμών στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, που θα έπλητταν το σύνολο των αξίας άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων κινεζικών αγαθών που αγοράζουν ετησίως οι ΗΠΑ.
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και αυτός ότι δεν σκοπεύει να επιβάλει νέους τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές από την Κίνα, ούτε όμως και να τους καταργήσει «τουλάχιστον προς το παρόν».
Ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε ότι με τον Κινέζο ομόλογό του συμφώνησαν ότι οι ΗΠΑ δεν θα αυξήσουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα προς το παρόν, ενώ η Κίνα θα αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα.
«Εμείς συγκρατούμε τους δασμούς και αυτοί θα αγοράσουν αγροτικά προϊόντα», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στην Οσάκα.
Η σημερινή ανακωχή προσέφερε κάποια ανακούφιση στους ηγέτες που είχαν συγκεντρωθεί στην Οσάκα, καθώς ο μεταξύ τους εμπορικός πόλεμος διάρκειας ενός έτους έχει στοιχίσει εκατομμύρια σε εταιρείες, έχει φέρει σε δύσκολη θέση παγκόσμιες κατασκευαστικές και προμηθευτικές αλυσίδες και έχει προκαλέσει ανησυχία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο οι δύο ηγέτες με την σημερινή ανακωχή τους να επανέλαβαν το σενάριο της προηγούμενης συνόδου της G20 στην Αργεντινή στα τέλη του 2018. Τότε είχαν σταματήσει τις εχθροπραξίες για μερικούς μήνες, για να ξαναρχίσουν ενδελεχείς εμπορικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες ωστόσο αποδείχθηκαν σύντομες.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Ρατσιστική επίθεση σε τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα – Την εξύβρισαν και την παρέσυραν με ΙΧ – Τέσσερις συλλήψεις
- Κοινωνικός Τουρισμός: Τα ψιλά γράμματα και οι παγίδες
- Ρωσία: Καλεί ξένους πολίτες και διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- «Νόμιζα πως θα πεθάνω» – To ύποπτo ανεύρυσμα και τα αναφιλητά της Πενέλοπε Κρουζ στις Κάννες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)

















































![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442