Για «αχαριστία» προς το πρόσωπό του και για «οικογενειοκρατία» έκανε λόγο σήμερα ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Επιμελητήριο Χανίων, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως με τα μέχρι και σήμερα δεδομένα δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος με κανένα κόμμα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Παρουσία πολιτικών του φίλων λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στα Χανιά, ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στη μέχρι και σήμερα πολιτική του πορεία και στην προσφορά του στη ΝΔ, δήλωσε υπερήφανος που -όπως είπε- δεν είναι από τζάκι και στην πολιτική του πορεία στηρίχθηκε πάντα σε φίλους και στην κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρίκα λέγοντας ότι «ο Κώστας Μητσοτάκης και η σύζυγός του με σεβόταν. Με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Μητσοτάκη πέθανε και η ανθρωπιά και το φιλότιμο. Έρχονται τώρα τα τέκνα τους και διαπράττουν τη μεγαλύτερη πολιτική ατιμία που έχει γίνει ποτέ στο νομό Χανίων» υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά από λόγους για τους οποίους κατά την άποψη του δεν είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στα Χανιά, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Απέναντι μου έχω την οικογενειοκρατία με την πλέον άθλια μορφή. Όλα γίνονται για την πρωτιά της Ντόρας. Ποτέ δεν συμβαίνει να κόβουν κάποιον που έχει τη λαϊκή στήριξη. Αντιμετωπίζω μια απίστευτη οικογενειακή άθλια συμπεριφορά. Αντιμετωπίζω την αχαριστία από την Ντόρα, την Ντόρα που στάθηκα δίπλα της στη «Δημοκρατική Συμμαχία»» υποστήριξε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.