Οριστικά παρελθόν για τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Ιμπραχίμ Μπλατί Τουρέ. Ο Αφρικανός χαφ, που έμεινε ελεύθερος από τη Κόρδοβα και βρισκόταν στη λίστα του Νίκου Νταμπίζα, υπέγραψε τελικά στη Γκιμαράες! Γι’ αυτό και τα πορτογαλικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Τρίτης έβγαζαν μεγάλη σιγουριά.

Ο 25χρονος αμυντικός μέσος, τον οποίο ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού γνωρίζει πολύ καλά, αφού τον πήγε το καλοκαίρι του 2016 στην Ομόνοια, υπέγραψε έως το 2022 στον πορτογαλικό σύλλογο, που τερμάτισε στη πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα που πέρασε.

Η Γκιμαράες, μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα της ανακοίνωσε ότι ο Τουρέ έχει ρήτρα αποχώρησης το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Τεράστιο ποσό για έναν παίκτη που βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας με τη φανέλα της Κόρδοβα.

Μία ομάδα που υποβιβάστηκε και από τα 42 παιχνίδια στο πρωτάθλημα ο Τουρέ έπαιξε στα 22, εκ των οποίων ήταν βασικός στα 13. Προφανώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο μάνατζερ Πέρε Γκουαρντιόλα, ο οποίος είναι αδερφός του τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι Πεπ Γκουαρντιόλα.