Προκριματικά Ρολάν Γκαρός : Συγκλόνισε η αλύγιστη Γραμματικοπούλου
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου βρέθηκε να χάνει από την Ουότσον στο τρίτο σετ με 3-0, 4-2 και 5-3 γκέιμς, αλλά το γύρισε και με 7-3 στο τάι μπρέικ πήρε την πρόκριση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Ρολάν Γκαρός
Ύστερα από μία συγκλονιστική μάχη με την Χέδερ Ουότσον, που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 6-7 6], 7-6 [3]) και πήρε τη νίκη – πρόκριση για τον τρίτο και τελευταίο γύρο των προκριματικών του Ρολάν Γκαρός.
Η Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε εξαιρετικό τένις και στο τέλος πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία πρόκριση, η οποία την φέρνει μια ανάσα από το κυρίως ταμπλό του γαλλικού όπεν. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να φτάσει σε τρίτο προκριματικό γύρο σε Γκραντ Σλαμ διοργάνωση, μετά από 10 αποτυχημένες προσπάθειες.
Τελευταίο εμπόδιο για την Γραμματικοπούλου πριν το κυρίως ταμπλό θα είναι η Βαρβάρα Λεπτσένκο. Το παιχνίδι με την Αμερικανίδα, ωστόσο, δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς η έμπειρη τενίστρια διανύει εξαιρετική περίοδο και στον δεύτερο γύρο απέκλεισε εύκολα με 6-1, 6-1 την Ρομίνα Οπράντι.
Στο σημερινό παιχνίδι με την Ουότσον, η Βαλεντίνη ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 2-0 γκέιμς, αλλά η Βρετανίδα απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2 και λίγο αργότερα σε 5-5.
Η Γραμματικοπούλου σέρβιρε σωστά για το 6-5 και στη συνέχεια με μπρέικ έκανε το 7-5 και το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 5-3, σέρβιρε για το ματς, αλλά δεν κατάφερε να το κλείσει. Η Ουότσον ισοφάρισε σε 6-6 και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Οι δύο τενίστριες βρέθηκαν στο 6-6, με την Βρετανίδα να κάνει το 8-6 και το 1-1.
Στο τρίτο σετ το Νο. 105 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 3-0, 4-2 και 5-3, είχε δύο ευκαιρίες για να πάρει το ματς, αλλά η Βαλεντίνη στάθηκε όρθια και απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 5-5.
Σε εκείνο το σημείο μάλιστα έκανε και νέο μπρέικ, προηγήθηκε με 6-5, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της, με την Ουότσον να στέλνει το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε την ποιότητά της και με 7-3 έφτασε μια τεράστια επιτυχία!
Δείτε τα σχετικά βίντεο:
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
- Σενάρια από την Ισπανία για Παναθηναϊκό και Ομπστ
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
- Ο Λεσόρ περνάει όλα τα τεστ και μπαίνει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (23/1): Πού θα δείτε το Ελλάδα-Ουγγαρία στο πόλο και δράση στα ευρωπαϊκά γήπεδα
- Πότε τελειώνουν οι μεταγραφές στη Super League – Τι ισχύει με το «παράθυρο» των ελεύθερων
- Ολυμπιακός: Νίκησε την Εφές στην Πόλη κι έβαλε τέλος σε «κατάρα» επτά ετών!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442