Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ η στρατηγική της πόλωσης

Μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ η στρατηγική της πόλωσης

Δεν αποδίδει η ατζέντα σκανδαλολογίας, παροχολογίας και κινδυνολογίας– Σταθερά μεγάλη η διαφορά σε όλες τις δημοσκοπήσεις – Δεν εφησυχάζουν στη ΝΔ, προβληματισμός για τη διαχείριση της επόμενης μέρας

Ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε εμφάνισή του ανεβάζει λίγο περισσότερο την ένταση της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία, την οποία έχει εκτρέψει σε προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ποντάρει προφανώς στην πίστη ότι «έχει» τον αντίπαλό του, ότι η σύγκριση τον ευνοεί και ότι θα μπορούσε να ωφεληθεί από τυχόν στραβοπατήματα του προέδρου της ΝΔ σε ένα ντιμπέιτ.

Ο Πρωθυπουργός ακολουθεί μια παρακινδυνευμένη προεκλογική στρατηγική: Η χαλαρή ψήφος θα έστελνε τον ΣΥΡΙΖΑ στα αζήτητα, οπότε αναγκαστικά επενδύει στην πόλωση, η οποία θεωρητικά τον βοηθά να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα. Θα τον εμποδίσει όμως να διαχειριστεί το μετεκλογικό τοπίο, ιδίως αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και η διαφορά με τη ΝΔ καταγραφεί κοντά στις 10 μονάδες.

Πώς θα καταφέρει να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο χωρίς να υποστεί εκλογική συντριβή; Μετά τις ευρωεκλογές του 2009 και του 2014 η ψαλίδα άνοιξε υπέρ του πρώτου κόμματος. Ο κ. Τσίπρας ενδεχομένως να ελπίζει ότι θα καταφέρει να ανατρέψει το ιστορικό προηγούμενο. Δεν μπορεί όμως να μη συναισθάνεται την αντίφαση της στρατηγικής του, ιδίως όταν ξεκίνησε την εκστρατεία του με μια χαλαρή «ευρωπαϊκή» θεματολογία και αιχμή τον «ανθέλληνα Βέμπερ» και κατέληξε σε μια εθνική ατζέντα, παροχολογίας, σκανδαλολογίας και κινδυνολογίας για… επέλαση του νεοφιλελευθερισμού – στην πιο κρατικιστική χώρα της Ευρώπης.

Η Δήμτρα Κρουστάλλη στο ρεπορτάζ της στο «Βήμα της Κυριακής» αναλύει:

Γιατί δεν εφησυχάζουν στη ΝΔ παρά τη μεγάλη διαφορά στις δημοσκοπήσεις

Γιατί η διαχείριση του μετεκλογικού αποτελέσματος αποτελεί δύσκολη εξίσωση και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς

Πώς η τριήμερη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στη Βουλή θα κρίνει τις προεκλογικές εντυπώσεις – Ποια η τακτική που θα ακολουθήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Που υπολογίζεται η αντισυστημική ψήφος

Το αίνιγμα των αναποφάσιστων

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024