Το ΑΠΘ αντιδρά στην ίδρυση τέταρτης Νομικής σχολής
Την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής σχολής, εξέφρασε η Κοσμητεία της σχολής του Αριστοτελείου
Την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής σχολής, εξέφρασε η Κοσμητεία της σχολής του Αριστοτελείου.
«Η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συντάσσεται με τις θέσεις που διατύπωσαν στα Ψηφίσματά τους οι Νομικές Σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκφράζει για μία ακόμη φορά τη λύπη της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, ενώ μειώνει τη χρηματοδότηση των τριών Νομικών Σχολών επικαλούμενη έλλειψη χρημάτων, την ίδια ακριβώς στιγμή ανακοινώνει την ίδρυση μιας νέας, τέταρτης Νομικής Σχολής, για τη στοιχειωδώς αξιοπρεπή συγκρότηση της οποίας θα χρειαστούν πολλαπλάσιες δαπάνες» αναφέρει για να προσθέσει.
«Και αυτό το πράττει η κυβέρνηση χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τις υπάρχουσες Νομικές Σχολές και χωρίς να έχει καταρτιστεί μια αξιόπιστη μελέτη σχετικά με τις ανάγκες που θα υπηρετεί η ίδρυση της νέας Νομικής Σχολής σε τόσο μικρή απόσταση από την Αθήνα».
Εάν η πολιτεία, προσθέτει η Κοσμητεία, «ενδιαφέρεται για τη βελτίωση των συνθηκών της έρευνας και της διδασκαλίας, κρίνει δε ότι υφίσταται σχετική δημοσιονομική δυνατότητα, επιβάλλεται να μεριμνήσει αμέσως ώστε να ενισχυθεί η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων Σχολών, να προκηρυχθούν νέες θέσεις διδακτικού προσωπικού για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής τους δραστηριότητας, να διασφαλιστούν οι πόροι για την ικανοποίηση των βασικών τους αναγκών, όπως η ενημέρωση των βιβλιοθηκών τους, η καθαριότητα και η φύλαξη, να εξασφαλιστεί η νομιμότητα στο περιβάλλον των Σχολών και να θεσπιστεί λειτουργικό πλαίσιο που θα κατοχυρώνει την εξωστρέφεια και την αυτονομία τους».
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)



































































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442