Οι Ρόκετς υποδέχτηκαν στο Toyota Center του Χιούστον τους Γιούτα Τζαζ στο Game 1 του πρώτου γύρου των playoffs στο ΝΒΑ. Η επίθεση (Ρόκετς) συγκρούστηκε με την άμυνα (Τζαζ) και μαντέψτε ποιος βγήκε νικητής…
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά και έφτασαν να προηγούνται με 31-24 στο πρώτο δωδεκάλεπτο, διαφορά που έφτασαν στο +15 (59-44) μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι Μορμόνοι έβγαλαν αντίδραση, μείωσαν μέχρι και το 66-61 αλλά αυτή ήταν και η τελευταία φορά που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στον αγώνα.
Από το σημείο αυτό οι Τεξανοί, πραγματικές Ρουκέτες, έπιασαν τα συνήθη στάνταρ ρυθμού και απόδοσης και εκτίναξαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα. Αποκορύφωμα ήταν η τέταρτη περίοδο κατά τη διάρκεια της οποία έτρεξαν ένα πολύ εντυπωσιακό 39-19 και έκλεισαν θριαμβευτικά τη βραδιά με ένα υπέρ τους +32 (122-90).
Για τους Ρόκετς καλύτερο όλων ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν (29π/8 ριμπ/10 ασίστ), με τους Γκόρντον (17π), Καπέλα (16π/12 ριμπ) και Πολ (14π/7 ασίστ) άξιους συμπαραστάτες.
Από την άλλη για την ομάδα της Γιούτα ξεχώρισε το δίδυμο Γκομπέρ (22π/12 ριμπ) και Μίτσελ (19π) αλλά το supporting cast πέραν των Φέιβορς (13π) και Ρούμπιο (15π/5 ασίστ) δεν ήταν σε καλή μέρα.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Για 11η αγωνιστική η ΑΕΛ έμεινε μακριά από το τρίποντο και δεν εκμεταλλεύθηκε επαρκώς την ήττα του Πανσερραϊκού. Οι φιλοξενούμενοι είναι στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.
Γράφονται πολλά για παίκτες που «πάνε» και «φεύγουν» από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μπαρτζώκας ξέρει καλά πως η συγκέντρωση όλων πρέπει να είναι στο 100%, τώρα που η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία