Αποκάλυψη : Aκόμα να δώσουν εντολή έρευνας για τη δολοφονία Κατσίφα
Η κόντρα που ξέσπασε για άλλο θέμα ανάμεσα στην Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Αλβανίας αποκάλυψε πως ακόμη δεν έχει δοθεί εντολή για τη διερεύνηση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Αλβανικό δημοσίευμα που αναφέρεται στην αντίθεση που ξέσπασε μεταξύ της Εισαγγελίας και της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Κρατικής Αστυνομίας, σχετικά με διερεύνηση υποκίνησης «εθνικού μίσους» στη Σκόδρα, αποκαλύπτει ότι η εισαγγελία Αργυροκάστρου, ακόμη, δεν άρχισε να διερευνά την υπόθεση της δολοφονίας του μέλους της ελληνικής μειονότητας Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Αφορμή μια τελετή μνήμης στη Σκόδρα
Με αφορμή τη διένεξη που ξέσπασε, όσον αφορά τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στα περίχωρα της πόλης Σκόδρα για να τιμηθούν οι σέρβοι και οι Μαυροβούνιοι στρατιώτες που έπεσαν κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό το 1912-1913, γίνεται μνεία για την Εισαγγελία Αργυροκάστρου.
Η αλβανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία θεωρεί ότι η εκδήλωση στη Σκόδρα «εγείρει το εθνικό μίσος», ενώ η Εισαγγελία διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει στοιχείο που να τεκμηριώνει αυτή την εικασία.
Η δημοσιογραφική παρέμβαση
Η υπόθεση έφθασε στο προσκήνιο από εκπομπή δημοσιογράφου που ανέφερε ότι, όπως ειπώθηκε, οι Μαυροβούνιοι πριν από πλέον ένα αιώνα είχαν εισέλθει στη Σκόδρα ως απελευθερωτές.
Ο αλβανός δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα είχε καταγγείλει την τελετή τον Δεκέμβριο ως «σκάνδαλο» στην εκπομπή «Αλβανικό Αποτύπωμα», όπως σημειώνεται.
Τα δύο αυτά αλβανικά θεσμικά όργανα, σημειώνει το δημοσίευμα, είχαν διαφωνίες και στον νότο (νότια Αλβανία), όταν η αντιτρομοκρατική είχε προβεί σε καταγγελίες στην Εισαγγελία για «ομιλία μίσους» στην (ελληνική) μειονοτική περιοχή, όπου συχνά καταστρέφονται οδικές πινακίδες γραμμένες μόνο στην αλβανική γλώσσα.
Αυτό αναφέρεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ως πράξη μίσους, αλλά η Εισαγγελία του Αργυροκάστρου απέρριψε τις καταγγελίες «λόγω μη εύρεσης των δραστών».
Η αποκάλυψη
«Προς το παρόν, η Εισαγγελία του Αργυροκάστρου ερευνά το ζήτημα στις Βουλιαράτες, των διαμαρτυριών μετά τη δολοφονία του Κατσίφα και πάλι για υποκίνηση πράξεων μίσους, ενώ η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων δεν έχει δώσει ακόμη οδηγίες για έρευνα στον φάκελο της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών», σημειώνεται στο έγγραφο.
Πηγή: boldnews.al και echedoros-a.gr
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
- Χάρτης της IQAir δείχνει κάκιστη ποιότητα αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
- Η UEFA συμπεριέλαβε το γκολ του Ζέλσον με την Αϊντχόφεν στα κορυφαία του Champions League για το 2025! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-128x85.jpg)











































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442