Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σπανακόρυζο» με κινόα

«Σπανακόρυζο» με κινόα

Ενα κλασικό μαγειρευτό πιάτο που ανανεώνεται ευχάριστα με τα αρώματα του φινόκιο και τη μεστή γεύση της κινόα.

Υλικά (για 4 μερίδες)

100 ml ελαιόλαδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
1/2 φινόκιο, ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
180 γρ. κινόα, πλυμένη κάτω από τρεχούμενο νερό και σουρωμένη
150 ml νερό
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
50 ml χυμός λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), το πράσο και το φινόκιο, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπανάκι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί. Προσθέτουμε την κινόα και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 15′. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μάραθο και σιγοβράζουμε για ακόμη 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024