Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Πανιωνίου με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάκο που σημείωσε δύο για την ομάδα των Ιωαννίνων. Οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να πάρουν τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.
Ο Πανιώνιος είχε καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι κυανέρυθροι βρήκαν «διαδρόμους» για ν’ απειλήσουν την εστία του ΠΑΣ. Μασούρας και Σπιριντόνοβιτς ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Ωστόσο ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στις φάσεις που δημιούργησε ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα των Ιωαννίνων δεν έδειξε καλό «πρόσωπο» στο πρώτο ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους, δεν μπόρεσαν να βρουν καλή δημιουργία κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ασκήσουν πίεση στην άμυνα του Πανιωνίου. Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0, με τον Πανιώνιο πάντως να έχει καλύτερη εικόνα στο ματς, αλλά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά στο δεύτερο 45λεπτο, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τα «ηνία» του αγώνα και κατάφερε να πετύχει τρία γκολ.
Προβάδισμα του ΠΑΣ
Τα δεδομένα όμως άλλαξαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, μετά από πολύ ωραία συνεργασία του Αθανασιάδη με τον Νικολιά. Ο πρώτος έκανε ωραία πάσα στον Νικολιά και αυτός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους στο 51’. Δεν χωρά αμφιβολία πως οι παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Πέτυχαν γκολ με ωραία συνεργασία και παράλληλα δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους.
«Ροντέο» στο φινάλε
Το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού είχε πάντως εντυπωσιακή εξέλιξη, καθώς ο Πανιώνιος κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Ντουρμισάι στο 82’. Ο Μασούρας ήταν αυτός που με ωραία πάσα βρήκε σε θέση βολής τον συμπαίκτη του και ο σέντερ φορ των φιλοξενούμενων έκανε το 1-1.
Ωστόσο ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει την πολύ σημαντική νίκη με 3-1, καθώς ένα λεπτό μετά την ισοφάριση ο Γιάκος έκανε με φανταστικό σουτ το 2-1 για την ομάδα των Ιωαννίνων. Οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τελικά τη νίκη τους με πέναλτι του Γιάκου στο 89’.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Το ελληνικό ποδόσφαιρο πενθεί τον χαμό του Στέφανου Μπορμπόκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, με την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ Ηρακλή και ΠΑΟΚ να εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.
Ο Νεϊμάρ θυμήθηκε τον οδυνηρό αποκλεισμό της Βραζιλίας από την Κροατία στο Μουντιάλ του 2022, χρησιμοποιώντας μια χαρακτηριστική και φορτισμένη παρομοίωση.
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τεράστια εμφάνιση και νίκησε 17-12 τη Σαμπαντέλ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά του Champions League και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four της διοργάνωσης.