Η ΑΕΚ έβαλε αρκετά ψηλά τον πήχη σχετικά με τον παίκτη που «καίγεται» να αποκτήσει τον Ιανουάριο. Τον χαφ δηλαδή που θα αποτελέσει σημείο αναφορά στον άξονα του Δικεφάλου και που απουσιάζει από το ρόστερ των πρωταθλητών. Η βασική επιλογή της ΑΕΚ για τη συγκεκριμένη θέση είναι ο Αλεξάντερ Φράνσον. Ο 24χρονος διεθνής Σουηδός χαφ της Νόρκεπινγκ συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που περιέγραφαν την προσθήκη που ήθελαν να κάνουν στη μεσαία γραμμή.

Ο Φράνσον είναι ένας πολύ ποιοτικός μέσος, που ωστόσο διακρίνεται και για το δυναμικό του παιχνίδι. Χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο ως «8άρι», αλλά και ως «κόφτης». Κάτι που επίσης αποτελούσε κριτήριο για τον μέσο που έψαχναν οι Κιτρινόμαυροι στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Αν μπορούμε να δώσουμε μια «ταυτότητα» στον χαφ που επιθυμούσε εξαρχής να εντάξει στο δυναμικό της η Ένωση, αυτή θα είναι πιθανότατα εκείνη του Γιάκομπ Γιόχανσον. Ενός… combo μέσου, που θα μπορεί να ανταποκριθεί σε περισσότερους από έναν ρόλους στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου και να αποτελέσει μια προσθήκη με ορίζονται πολύ μακρύτερο από εκείνον του καλοκαιριού. Να είναι δηλαδή μια μεταγραφή πάνω στην οποία θα μπορεί να στηριχτεί η ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια και να επενδύσει σε αυτή.

Ο Φράνσον διαθέτει όλο το παραπάνω «πακέτο», ωστόσο αυτός ακριβώς ο λόγος είναι που καθιστά την υπόθεσή του εξαιρετικά δύσκολη. Οι πληροφορίες που προέκυψαν για τα τελευταία δεδομένα της περίπτωσης του 24χρονου άσου της Νόρκεπινγκ, δείχνουν πως το όλο ζήτημα έχει περιπλεχθεί αρκετά για τον Δικέφαλο. Έως και έχει αρχίσει να παίρνει αρνητική τροπή.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες θέλουν το συνολικό πακέτο της μεταγραφή του Φράνσον, να ανεβαίνει αρκετά. Σε επίπεδα μεταξύ ενός και ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ. Η Νόρκεπινγκ δείχνει μια αδιαλλαξία αναφορικά με τις απαιτήσεις της για την παραχώρηση του κορυφαίου, πιθανότατα, ποδοσφαιριστή της, αξιώνοντας ένα αρκετό «αλμυρό» ποσό. Αν σε αυτά τα χρήματα συνυπολογίσουμε και το συμβόλαιο του Φράνσον, γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για μια υπόθεση που απαιτεί μια κατά κάποιον τρόπο υπέρβαση για την ΑΕΚ, δεδομένης της πολιτικής που ακολουθούσε ως επί το πλείστον στο μεταγραφικό κομμάτι.

Η Ένωση ανέβασε τον πήχη της στο σημείο που έπρεπε κατά τη γνώμη μου. Οι στόχοι της πρωταθλήτριας πρέπει να είναι κατά βάση τέτοιου επιπέδου, χωρίς αυτό να προϋποθέτει απαραίτητα πως θα καταφέρει να τους πετύχει. Η περίπτωση ωστόσο του Φράνσον είναι εκτιμώ ένας οδηγός για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ από εδώ και στο εξής.

Η κατάληξη της υπόθεσης του διεθνή Σουηδού χαφ θα δώσει αρχικά ένα ξεκάθαρο στίγμα για τον βαθμό στον οποίο είναι διατεθειμένη να μετατοπίσει το οικονομικό της ταβάνι και σε δεύτερη φάση, στην εξέλιξη που έχει κάνει σε επίπεδο οργάνωσης και προετοιμασίας. Αν έχει φροντίσει δηλαδή να φέρει άμεσα στο προσκήνιο άλλες περιπτώσεις μέσων, αντίστοιχου επιπέδου με τον Φράνσον, στο ενδεχόμενο που οι εξελίξεις για την μεταγραφή του χαφ του Νόρκεπινγκ δεν είναι θετικές. Ζήτημα στο οποίο το καλοκαίρι είχε δείξει πρωτοφανείς αδυναμίες.