Είναι πολλά τα χτυπήματα που θα δεχτεί η Βρετανία σε περίπτωση που αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία για το Brexit.

Ωστόσο, αυτό που ίσως πρέπει να τους κάνει να ξανασκεφτούν το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία, είναι ότι ένα συγκεκριμένο γλύκισμα θα πει… «bye bye» στο νησί.

Ο λόγος για την εμβληματική σοκολάτα Mars, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, Μάικλ Γκοβ, θα κάνει φτερά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε χρόνο… dt.

Όπως έγινε γνωστό πέρσι, όλα τα εισαγόμενα γλυκίσματα, καθώς και οι τιμές όλων των εισαγομένων συστατικών ζαχαροπλαστικής, θα σημειώσουν σημαντική αύξηση στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit.

Ωστόσο, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη από ό, τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων να προειδοποιούν τον κ. Γκοβ ότι μια μη συμφωνία μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην εξάντληση όλων των αποθεμάτων εντός λίγων μόλις εβδομάδων!

Αυτό γιατί σε περίπτωση που οι εισαγωγές τροφίμων, μέσω του λιμένα του Ντόβερ , δεν επιτρέπονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της μη συμφωνίας για το Brexit η εταιρεία Mars θα αδυνατεί να παράγει πλέον το δημοφιλές προϊόν της.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να εξαντλήσει όλα τα αποθέματα Mars σε… μόλις δύο εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι οι μπάρες Mars περιέχουν κυρίως σοκολάτα καραμέλα και νουγκάτ.