Οι υπόγειες διεργασίες για τον… μαγικό αριθμό 151
Μετρώντας τα «κουκιά» στο Μαξίμου, βλέπουν ότι μπορεί να ξεπεραστούν ακόμη και οι καλύτερες προσδοκίες τους
Με το βλέμμα στραμμένο στη «Μεγάλη Κυριακή» των Σκοπίων, στις 30 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται όλα τα κόμματα. Η αποδοχή ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών από τους γείτονες θα σημάνει την έναρξη έντονων πολιτικών διεργασιών και στην Ελλάδα.
Όμως, όπως ακούγεται στους διαδρόμους της Βουλής, το Μέγαρο Μαξίμου… προσέχει για να έχει. Και προετοιμάζεται, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» για την κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή. Υπόγειες διεργασίες και έντονο παρασκήνιο έχει στηθεί προκειμένου να βρεθεί ο μαγικός αριθμός των 151 βουλευτών που χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) για να περάσει το Μακεδονικό, χωρίς μάλιστα να έχει ανάγκη τον Πάνο Καμμένο.
Μετρώντας τα «κουκιά» στο Μαξίμου, βλέπουν ότι μπορεί να ξεπεραστούν ακόμη και οι καλύτερες προσδοκίες τους. Ηδη ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε βέβαιος πως η συμφωνία θα υπερψηφιστεί. Διότι στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν «δαγκωτό» υπέρ της συμφωνίας προσθέτουν την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και δύο ή τρεις ποταμίσιους βουλευτές, όπως τον Μαυρωτά, τον Δανέλλη και – γιατί όχι; – και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Και ίσως και τον Σπύρο Λυκούδη που δήλωσε ότι η συμφωνία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο στόχαστρο έχει μπει και ένας ανεξάρτητος βουλευτής, συγκεκριμένα ο προσφάτως νυμφευθείς Χάρης Θεοχάρης, επομένως ο αριθμός των 151(+) βουλευτών συγκεντρώνεται. Οπως λέει, πάντως, παλαιός κοινοβουλευτικός που ξέρει από ίντριγκες και πολιτικό παρασκήνιο, «αν όλα αυτά είναι… σιγουράκια ή διακαείς πόθοι στο Μαξίμου θα το δούμε σύντομα».
Πάντως, ο Πάνος Καμμένος θα επιχειρήσει να «μαντρώσει» τους βουλευτές του συγκαλώντας σύντομα Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου και θα ανανεώσει τους όρκους πίστης του στην… ελληνική Μακεδονία.
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442