Από εκεί που σταμάτησε πέρσι φαίνεται πως συνεχίζει ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι. Σε ένα «ξεκούραστο» απόγευμα στο «Έτιχαντ» οι «πολίτες» με πρωτοστάτη τον Σέρχιο Αγουέρο (3 γκολ) διέλυσαν με 6-1 τη Χάντερσφιλντ και έφτασαν τους 6 βαθμούς σε δύο αναμετρήσεις.
Παρατάσσοντας την ομάδα του με τελείως διαφορετικό σχηματισμό από ότι την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στην Άρσεναλ και χωρίς τον τραυματία Κέβιν Ντε Μπρόινε ο οποίος θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου 3 μήνες, ο Ισπανός τεχνικός «πειραματίστηκε» αρκετά.
Πρώτος «χτύπησε» ο Αργεντινός στο 25′ μετά από ασίστ του… τερματοφύλακα, ενώ 6 λεπτά αργότερα σκόραρε και ο Ζεσούς. Στο 35′ ο Αγουέρο πέτυχε ξανά γκολ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Αν και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Στάνκοβιτς λίγο πριν το ημίχρονο, ο Σίβα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 48′ και ο Αγουέρο ολοκληρώνοντας το χατ τρικ εκτόξευσαν τη διαφορά στο 5-1.
Το εφιαλτικό απόγευμα για τη Χάντερσφιλντ έκλεισε στο 84′ με αυτογκόλ ο Κονγκολό.
Ήττα και προβληματισμός στο στρατόπεδο της Μπέρνλι
Την ίδια ώρα η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Μπέρνλι υποδέχθηκε στην έδρα της τη Γουότφορντ. Μετά τα 120 λεπτά στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι πρόκρισης απέναντι στη Μπασακσεχίρ, οι παίκτες του Σον Ντάις εμφανίστηκαν κουρασμένοι και γνώρισαν την ήττα με 3-1 από τους «χόρντετς».
Αν και ο Γκρέι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 3′ οι «κλάρετς» απάντησαν γρήγορα με την κεφαλιά του Ταρκόφσκι (6′).
Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου η Γουότφορντ ανακατέλαβε το προβάδισμα με τον Ντίνι στο 48′, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Χιούς με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής αύξησε τη διαφορά στα δύο τέρματα.
Η ομάδα του Ντάις δεν κατάφερε να κάτι στα υπόλοιπα λεπτά και πλέον κατευθύνεται στην αναμέτρηση της Πέμπτης (23/8) απέναντι στον Ολυμπιακό σαφώς προβληματισμένη.
Η Σενεγάλη αναμένεται να προσφύγει ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS) μετά την απόφαση της Αφρικάνικης Ομοσπονδίας να της αφαιρέσει τον τίτλο του Κόπα Άφρικα.
H Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαιρου (CAF) έκανε δεκτή την έφεση του Μαρόκου για τον τελικό και την αποχώρηση της Σενεγάλης πριν το χαμένο πέναλτι του Ντιας – Ακύρωσε την Σενεγάλη και το αποτέλεσμα δίνοντας το τρόπαιο στο Μαρόκο.