Συνεχίζεται η αναζήτηση των αγνοουμένων – Στους 81 οι νεκροί
Διασώστες και μέλη του Ερυθρού Σταυρού συνεχίζουν εντατικά τις περιπολίες στις πληγείσες περιοχές
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στην ανατολική Αττική με την πυροσβεστική υπηρεσία να κάνει λόγο για 81 επιβεβαιωμένους νεκρούς.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας μέχρι και χθες το απόγευμα εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται 60 ενήλικες με εγκαύματα εκ των οποίων οι 11 διασωληνομένοι σε ΜΕΘ καθώς επίσης και 4 παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Διασώστες και μέλη του Ερυθρού Σταυρού συνεχίζουν εντατικά τις περιπολίες στις πληγείσες περιοχές. Η έρευνα εστιάζει στη θέση Μάτι, αλλά και στην γύρω περιοχή, αναζητώντας τυχόν αγνοούμενους στην κυριολεξία, από σπίτι σε σπίτι.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου από τις 8:00 έως τις 20:00 για να ενημερωθούν για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των σορών.
Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί πάνω από 60 σοροί, με τη σχετική διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγνώριση των θυμάτων πραγματοποιείται με τη μέθοδο της μακροσκοπικής διαδικασίας και του DNA.
Με την επιχείρηση απομάκρυνσης των καμένων αυτοκινήτων να κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, η αγωνία για τον εντοπισμό των αγνοούμενων κορυφώνεται. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αγνοούμενων παραμείνει αδιευκρίνιστος μέχρι να ολοκληρωθεί η αναγνώριση και ταυτοποίησης των σορών.
Την ίδια στιγμή, ειδική ομάδα ιατροδικαστών για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Αττική συγκρότησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Αγώνας δρόμου για ταυτοποίηση
Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίσσονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, όπου μεταβαίνουν οι συγγενείς των αγνοουμένων αλλά και των θυμάτων, άλλοι για να αναγνωρίσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα και άλλοι αναζητώντας τα ίχνη τους, καθώς δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Ανείπωτος ο πόνος εκείνων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και καλούνται να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των σορών.
Στο νεκροτομείο βρέθηκαν γονείς παιδιών και ενήλικων που αγνοούνται, ωστόσο κάποιοι από αυτούς, γνωρίζοντας ότι θα τους αντικρίσουν νεκρούς.
Οι ιατροδικαστές κάνουν αγώνα δρόμου και μίλησαν για «πρωτοφανείς εικόνες» και εξέφρασαν την ελπίδα ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών ο Νίκος Καρακούκης χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την κατάσταση με τα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές. Σε δηλώσεις του περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισαν οι ιατροδικαστές με τους νεκρούς από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, έκανε λόγο για μαζική καταστροφή. Όπως είπε, τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους επειδή κάηκαν μέσα στις φλόγες ή πνίγηκαν στη θάλασσα.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τουλάχιστον 9 στρατιώτες της Ταϊλάνδης νεκροί μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών με την Καμπότζη
- Τρέξιμο: Πήγαινε σε άλλο επίπεδο μέσα σε μόλις 60 μέρες
- Έφοδος της ΕΕ στα γραφεία της Temu – Τι αναφέρει εκπρόσωπος της Κομισιόν
- Τι αλλάζει στις συντάξεις του Δεκεμβρίου – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα
- Συνταγή: Stroganoff με μανιτάρια
- Επίδειξη ισχύως στην Κίνα: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)






















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442