Παίκτης του Ολυμπιακού και επισήμως είναι από την Πέμπτη ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο 23χρονος φόργουορντ, ο οποίος θα αγωνιστεί με ελληνικό διαβατήριο, υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ. Ο 23χρονος φόργουορντ θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας.
To Who is Who
Γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου στις 6 Αυγούστου του 1995 και έχει ύψος 2.06μ.
Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε τμήματα υποδομής του ΑΠΟΕΛ. Το 2009 η οικογένειά του μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη και εκείνος εντάχθηκε στις ακαδημίες του Άρη. Την σεζόν 2011-12 έκανε το ντεμπούτο του στην Α1 με την ανδρική ομάδα της Θεσσαλονίκης, την φανέλα της οποίας συνέχισε να φορά μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2014-15.
Το καλοκαίρι του 2015 «εξαργύρωσε» τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Το 2017 επιλέχθηκε στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ στο Νο57 από τους Μπρούκλιν Νετς.
Είναι διεθνής με την Βουλγαρία και κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου.
Οι περσινοί αριθμοί του…
Στην ισπανική λίγκα σε 21 αγώνες είχε μέσο όρο 15 λεπτά συμμετοχής, 6.9 πόντους (71.4% στις βολές, 63.2% στα δίποντα, 42.9 στα τρίποντα) και 3.3 ριμπάουντ.
Στην Ευρωλίγκα σε 13 αγώνες είχε μέσο όρο 11:41 λεπτά συμμετοχής με 3.5 πόντους (92.3% στις βολές, 64.7% στα δίποντα, 22.2% στα τρίποντα) και 2.5 ριμπάουντ.
Διακρίσεις
Συλλογικές Κυπελλούχος Ισπανίας (2018) Super Cup Ισπανίας (2015)
Ατομικές Καλύτερος Νέος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος (2012-13) Καλύτερος Νέος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος (2013-14) MVP του ελληνικού πρωταθλήματος (2014-15) Πρώτος σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος (2014-15) Μέλος της κορυφαίας πεντάδας Νέων παικτών της ισπανικής λίγκας (2016-17)
Με την Εθνική Βουλγαρίας Πρώτος σκόρερ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 (2011) Πρώτος σκόρερ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 (2013) Πρώτος σκόρερ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 (2014) Πρώτος ριμπάουντερ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 (2014) Καλύτερη πεντάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 (2014)
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Κέντρικ Ναν δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εκτός και ο Ντίνος Μήτογλου για τον Εργκίν Αταμάν
Από τις καθυστερήσεις και τις αλλαγές μέχρι το VAR σε κόρνερ και κίτρινες κάρτες – τι αποφασίστηκε στο Λονδίνο από την IFAB και πώς επηρεάζεται το παιχνίδι
Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής της Super League, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να ορίζεται στο Καραϊσκάκη από την ΚΕΔ και τον Ευαγγέλου στην Τρίπολη.
Ο Ολυμπιακός παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League και απόψε θέλει συγκεκριμένα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής για να παραμείνει στην 24άδα.