Φτιάξτε φυσικό αποσμητικό σώματος με καρύδα και λεβάντα
Εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για τις ευαίσθητες επιδερμίδες
Το λάδι καρύδας έχει πολλές υπέροχες χρήσεις. Ξέρατε όμως ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποσμητικό; Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα χημικά αποσμητικά με ένα φυσικό προϊόν, το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική επιλογή.
Η οσμή του σώματος προκαλείται από άσχημες μυρωδιές που παράγονται από βακτήρια που τρέφονται με ιδρώτα. Λόγω της αντιβακτηριδιακής του ιδιότητας, το λάδι καρύδας αναστέλλει τη βακτηριακή υπερανάπτυξη. Επιπλέον, το λάδι καρύδας κρατά το δέρμα ενυδατωμένο. Αυτό το φυσικό αποσμητικό είναι ασφαλές ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα.
Λόγω του αρώματός του, το αιθέριο έλαιο λεβάντας προστίθεται στα σπιτικά αποσμητικά. Επιπλέον, η λεβάντα ανακουφίζει το δέρμα και μειώνει τον ερεθισμό. Είναι επίσης γνωστή για την αντιβακτηριακή της ιδιότητα.
Για την σπιτική συνταγή αποσμητικού, θα χρειαστείτε:
ένα φλιτζάνι λάδι καρύδας
30 γρ. βούτυρο καριτέ
15 γρ. κερί μέλισσας
μία κουταλιά σούπας βιταμίνη Ε
40 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.
Λιώστε και αναμίξτε το κερί μέλισσας, το βούτυρο καριτέ και το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο βιταμίνης Ε και λεβάντας και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα του μείγματος στις μασχάλες.
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)


































































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442