ΑΕΚ – ΠΑΟΚ : Ο πρώτος τελικός ήταν… επεισοδιακός! (vds+pics)
To 10.gr γυρνάει πίσω το χρόνο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1983, τον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες. Νικήτρια και τροπαιούχος η ΑΕΚ, επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια και που λίγο έλειψε να μην αρχίσει ποτέ.
Πριν από τον περσινό τελικό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν συναντηθεί ξανά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας το μακρινό 1983, συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου. Ενας τίτλος ο οποίος κατέληξε στα χέρια της Ενωσης, η οποία επικράτησε με 2-0 (27΄ Μαύρος, 80’΄Βλάχος) σε ένα παιχνίδι το οποίο σημαδεύθηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο, υπεβλήθη σε δύσκολη νευροχειρουργική επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Ο Σακίλ ΜακΚίσικ σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι ενόψει του τελικού της Euroleague και εξήγησε πόσο πολύ θέλει να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague.