Χιλιάδες ρώσοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους κρατώντας φωτογραφίες συγγενών τους οι οποίοι είτε πολέμησαν είτε σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου.
Σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας η 73η επέτειος της νίκης κατά του φασισμού, η οποία έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Νίκης, γιορτάστηκε με πανηγυρισμούς και στρατιωτικές παρελάσεις.
Στις 9 Μαΐου του 1945, υπογράφηκε η Πράξη παράδοσης της Γερμανίας, η οποία σηματοδότησε και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συμμετείχε και φέτος για τέταρτη κατά σειρά φορά, στην πορεία της «Αθάνατης Στρατιάς» στην Κόκκινη Πλατεία κρατώντας την φωτογραφία του πατέρα του. Μαζί του στην πορεία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας