Χριστοδουλόπουλος και Λιβάγια «καθάρισαν» για την ΑΕΚ
Η δουλειά να γίνεται... Όταν υπάρχει απόλυτο φαβορί, υπάρχουν και παγίδες. Η ΑΕΚ κατάφερε να τις αποφύγει να βγάλει χωρίς συνέπειες τον αγώνα εναντίον της Λαμίας στο ΟΑΚΑ. Νίκη 2-0 με γκολ των Χριστοδουλόπουλου (40΄), Λιβάγια (64΄) κι έτσι επικεντρώνει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 4/2.
Η δουλειά να γίνεται… Οταν υπάρχει απόλυτο φαβορί, υπάρχουν και παγίδες. Η ΑΕΚ κατάφερε να τις αποφύγει να βγάλει χωρίς συνέπειες τον αγώνα εναντίον της Λαμίας στο ΟΑΚΑ. Νίκη 2-0 με γκολ των Χριστοδουλόπουλου (40΄), Λιβάγια (64΄) κι έτσι επικεντρώνει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 4/2.
Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, η Λαμία είχε ως στόχο να σταθεί όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπώς στο ΟΑΚΑ και αν της παρουσιαστεί η ευκαιρία να «κλέψει» το αποτέλεσμα. Αυτή η ολοκληρωτική απουσία άγχους για τους φιλοξενούμενους, έκανε δύσκολη τη ζωή της ΑΕΚ παρά το δυναμικό ξεκίνημα και το δοκάρι στο εξαιρετικό σουτ του Μπακασέτα στο 3΄.
Οι γηπεδούχοι είχαν τρομερή δυσκολία στον δημιουργικό τομέα και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν έως το 40΄. Τότε, από θαυμάσιο συνδυασμό Μπακασέτα, Σιμόες και ασίστ του Πορτογάλου, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ και πανηγύρισε δίπλα στο πανό «Μακεδονία Γη Ελληνική» που είχαν σηκώσει οι φίλοι της ΑΕΚ.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο του Α΄ ημιχρόνου έβγαλε ενέργεια η Ενωση και έχασε μια-δυο ακόμα ευκαιρίες.
Ωστόσο με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού του αγώνα, η Λαμία έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση με τις «καραμπόλες» να δημιουργούν κλασικό τετ-α-τετ με τον Αναστασόπουλο, όμως ο Τσιντώτας έσωσε το γκολ. Τελικά το ματς «καθάρισε» από ένα λάθος του (αναπληρωματικού) γκολκίπερ Πίτκα στο 64΄, σε σουτ του Μπακασέτα.
Δεν κατάφερε να αποκρούσει σωστά ένα εύκολο σουτ και ο Μάρκο Λιβάγια πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 2-0. Η ΑΕΚ έβγαλε χωρίς προβλήματα την «υποχρέωση», παραμένει τέσσερις μήνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, και προετοιμάζεται πλέον για το ματς της χρονιάς. Ισως και κάτι παραπάνω…
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)
Κίτρινες: Βράνιες – Ομο, Αναστασόπουλος, Κουκόλης
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια (73΄ Γιακουμάκης).
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (74΄ Λινάρδος), Ακόστα (57΄ Παντελίδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62΄ Μπούτνικ).
* Ουδέτερη ήταν η αντίδραση των φίλων της ΑΕΚ όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Ογκνιεν Βράνιες στην ενδεκάδα. Ο Βόσνιος με τα διαρκή πειθαρχικά παραπτώματά του θα πρέπει να τους προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό για να τον αποδεχτούν ξανά.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442