Οι γιατροί στον Ευαγγελισμό αντί γραφείου έχουν παραβάν
Η εικόνα των δωματίων με τα παραβάν -που δημιουργούν μία ψευδαίσθηση απομόνωσης στους ασθενείς- είναι ταυτισμένη με το ΕΣΥ. Μόνον που οι φωτογραφίες αυτές δεν απεικονίζουν θάλαμο νοσηλείας αλλά γραφείο γιατρών στον Ευαγγελισμό.
Η εικόνα των δωματίων με τα παραβάν -που δημιουργούν μία ψευδαίσθηση απομόνωσης στους ασθενείς- είναι ταυτισμένη με το ΕΣΥ. Μόνον που οι φωτογραφίες αυτές δεν απεικονίζουν θάλαμο νοσηλείας αλλά γραφείο γιατρών στον Ευαγγελισμό.
Στο γραφείο αυτό, οι γιατροί καλούνται να συζητήσουν για τα περιστατικά, να δεχτούν συγγενείς ασθενών ώστε να τους ενημερώσουν για την κατάσταση της υγείας τους, να μελετήσουν…
Εντούτοις, τις τελευταίας τρεις εβδομάδες το παραβάν δεν τους επιτρέπει να εργαστούν υπό συνθήκες ησυχίας.
Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί πόσο δύσκολο είναι να επισκευάσει μία πόρτα. Η απάντηση, έρχεται από το ίδιο το προσωπικό του Ευαγγελισμού, σημειώνοντας ότι στα χρόνια της κρίσης ακόμη και η κτιριακή συντήρηση είναι σε κάποιες περιπτώσεις ακατόρθωτη εξ’ αιτίας της έλλειψης προσωπικού και κονδυλιών.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας προβλέπονται 120 οργανικές θέσεις στην τεχνική υπηρεσία. Όμως, στην πράξη υπηρετούν μόλις 41 εργαζόμενοι, εκ των οποίων κανείς μαραγκός (παλαιότερα υπηρετούσαν τρεις).
Οι φτωχοί προϋπολογισμοί στο ΕΣΥ προκαλούν καθημερινά λειτουργικές αρρυθμίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Πρόσφατα εκδηλώθηκαν… επιπλοκές στο νοσοκομείο της Άρτας.
Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Τετάρτη ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού Άρτας τον τελευταίο μήνα δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφους του νοσηλευτικού ιδρύματος λόγω βλάβης.
Μάλιστα, «η ταυτόχρονη βλάβη στον αξονικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Γιάννενα αναγκάζει τους ασθενείς να οδηγούνται ακόμη και στην Θεσσαλία για μια αξονική με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: «Επίσης λόγω λειψής συντήρησης σταμάτησε και η λειτουργία της μέτρησης οστικής πυκνότητας και του μαστογράφου, ενώ το τμήμα υπερήχων υπολειτουργεί, καθώς το μηχάνημα του υπερήχου είναι και αυτό παλιό και χρήζει αντικατάστασης».
Εν τω μεταξύ, στο νοσοκομείο Άρτας εμφανίζονται βλάβες στο ασανσέρ με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των νοσηλευόμενων, του προσωπικού και των επισκεπτών. «Και το αποκορύφωμα της προσπάθειας εξοικονόμησης χρημάτων αποτελεί το γεγονός ότι εδώ και μήνες μόνο κάθε πρωί υπάρχει ζεστό νερό στο νοσοκομείο και έρχεται χειμώνας», καταλήγει το Σωματείο Εργαζομένων.
Μάρθα Καϊτανίδη
in.gr
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
- Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών στο Ηράκλειο
- Τζολάκης και Ποντένσε είχαν 100% επιτυχία στο challenge του Ολυμπιακού για τη Euroleague! (vid)
- Νέα Αριστερά: Ουσιαστικές λύσεις στους αγρότες τώρα – Αρκετά με την επικοινωνιακή διαχείριση
- Η ταχυδρομική υπηρεσία της Δανίας πρόκειται να σταματήσει την παράδοση γραμμάτων μετά από 400 χρόνια
- Στη φυλακή ο 35χρονος εκτελεστής της ρωσόφωνης μαφίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442