«Συμβόλαιο εκφοβισμού» πίσω από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Σε προσπάθεια εκφοβισμού, η οποία πήρε διαφορετική τροπή, αποδίδουν οι αστυνομικοί τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.
Σε προσπάθεια εκφοβισμού, η οποία πήρε διαφορετική τροπή, αποδίδουν οι αστυνομικοί τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.
Σύμφωνα με αυτά, οι δράστες είχαν εντολή να τρομοκρατήσουν τον ποινικολόγο και να του αποσπάσουν τις πληροφορίες που ήθελαν οι εντολείς τους και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Όπως σημειώνουν στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, αν εξαρχής ήταν στο σχέδιο τους η δολοφονία του δικηγόρου δεν θα επέλεγαν το γραφείο του, όπου υπήρχε και μάρτυρας, αλλά κάποιο εξωτερικό σημείο.
Όπως σημειώνουν από την Ελληνική Αστυνομία, η εντολή για την «επίσκεψη» των κακοποιών στο γραφείο της οδού Ασκληπιού και το ραντεβού με τον δικηγόρο, προέρχεται από το εσωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού.
Στη ΓΑΔΑ τρεις κρατούμενοι
Την πύλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πέρασαν το πρωί της Δευτέρας τρεις κακοποιοί, οι οποίοι κρατούνται στον Κορυδαλλό και φαίνεται πως έχουν σχέση με την υπόθεση.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τα άτομα που διαμεσολάβησαν για να βρουν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τους δύο δράστες. Τα τρία αυτά άτομα έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ. με «συμβόλαια θανάτου» με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επίθεση εναντίον του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη.
Τότε, ως ηθικός αυτουργός για το «συμβόλαιο θανάτου» είχε κατηγορηθεί ο εκπρόσωπος της Energa Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος ήταν πελάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
in.gr
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Διαφθορά μετρημένη σε δισ.: Από τα βοσκοτόπια του ΟΠΕΚΕΠΕ στα σαλόνια των Βρυξελλών
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442